Totalul stațiilor de încărcare pentru mașini electrice a ajuns la peste 860.000 de unități, la nivel global: creștere de 60% în 2019

de Paul Cosma
Luni, 15.06.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Numărul total de stații de încărcare publice pentru mașini electrice a depășit 860.000 de unități la nivel global, în creștere cu 60% în 2019 și având cel mai mare avans din ultimii trei ani, potrivit datelor oficiale.

Agenția Internațională de Energie a publicat un raport cu privire la infrastructura necesară vehiculelor cu emisii zero.

În 2019, numărul de stații publice de încărcare pentru mașini electrice a ajuns la 862.118 de unități, cu 60% mai mult față de anul precedent. Potrivit agenției, acesta a fost cel mai mare avans din ultimii trei ani.

Aproape 70% din total este reprezentat de stații de încărcare cu o putere de cel mult 22 kW, în timp ce punctele de încărcare rapidă au o cotă de 31%.

În raportul oficial se mai arată că 60% dintre stațiile de încărcare existente la nivel global se află pe teritoriul Chinei, cea mai mare piață auto din lume.

Via Reuters

Comentarii (5)

  • procesul e ireversibil
    7 6
  • someone
    doamne ce m-ati speriat: cand am citit titlul am crezut ca e vb despre romania
    10 3
  • Edikkk
    Cine are un MBA ştie ce înseamnă creştere de 60% pe an

    Vorba lui Vali: procesul este ireversibil !
    4 4
  • Chiar daca par multe, dar nu ati vazut-o si pe aia cu 60% din total statii se afla in China,,,iar eu nu cred ca o sa ajung curand pe acolo sa incarc masina. Cand o sa fie si la noi un numar decent? Am vazut pe youtube un roman care are o masina electrica si se dadea cu ea prin tara si de cele mai multe ori cand ajungea la un punct de reincarcare... ce sa vezi, erau si altii acolo. Cat o sa stai cand cota electricelor o sa fie de 5%?
    7 0
  • Bogătanu
    Eu am MBA si stiu.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru