Toyota a vândut peste un milion de vehicule hibride în doar 10 luni

de Bogdan Mirică
Joi, 08.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota anunţă că a vândut 1.028.900 de vehicule hibride în primele 10 luni ale lui 2012. Trei sferturi din aceste maşini sunt modele din familia Prius.

Toyota desface o sticlă de şampanie pentru a sărbători o nouă performanţă la nivel mondial. Constructorul japonez a reuşit să vândă un milion de vehicule hibride într-un singur an, semn că publicul a devenit tot mai deschis la soluţii de propulsie alternative.

Cifra record a fost consemnată la finalul lunii octombrie, când statisticile au arătat că modelele hibride vândute anul acesta au atins valoarea de 1.028.900 de unităţi. Potrivit Toyota, modelele hibride totalizează 14% din din vânzările sale globale în primele 10 luni ale acestui an.

Esential 1.028.900 de vehicule hibride a vândut Toyota din luna ianuarie până în luna octombrie.
Din cele peste un milion de vehicule hibride vândute în 2012, aproape trei sferturi sunt modele din familia Prius. Lor li se adaugă versiunile ecologice ale modelelor Camry, Auris şi Yaris. Nu în ultimul rând, la performanţă au contribuit şi modelele subsidiarului de lux Lexus: GS450h, CT200h, RX450h.

Din 1997, anul în care a fost introdus pe piaţă primul Prius, şi până în prezent, Toyota a vândut 4.6 milioane de vehicule hibride.

Toate aceste maşini au economisit până în prezent 30 de milioane de tone de CO2 şi aproximativ 11 milioane de litri de petrol.

via justauto

Comentarii (6)

  • da... nu polueaza masina dar polueaza termocentrala...
    11 11
  • Nicolae
    Toyota va ramane mereu un brand foarte potent,cu studii inalte in ceea ce priveste sistemele de propulsie alternativa.Cine cumpara Toyota,o face fiindca stie ca pe langa acest fapt,Toyota are niste motoare demn de laudat rezultate la o fiabilitate foarte foarte ridicata.Cine a avut Toyota si a conddus Toyota,tot Toyota isi va cumpara in continuare,iar legendarul de pana acum ''Prius'',este un simbol in ceea ce priveste sistemele de propulsie alternativa.Asa ca Toyota va ramane mereu o marca deosebit de buna,chiar daca altii vor sa schimbe lucrul asta.
    9 6
  • cristi33
    Eu am avut Toyota si acum nu mai am Toyota si mai cunosc trei persoane care au avut Toyota si acum au alte masini. Toyota in afara de fiabilitte nu are nimic deosebit, e ca serialu ala Tanar si nelinistit nu se mai termina niciodata, foarte plictisitor.Cand iei o masina noua in garantie cu ce ma incanta fiabilitatea unei Toyote daca eu nu tin masina mai mult de trei patru ani si nu fac mai mult de 120000 km.
    14 16
  • AndreiRN
    Toyota a inventat aceasta nisa de piata si o va domina cateva generati cel putin.
    Calitate si seriozitate.
    8 4
  • ce urate sunt jucariile ,yuk
    9 9
  • Zilele trecute am vizitat un showroom Toyota din Bucuresti. Am remarcat Yaris Hybrid, un model placut si impresionant pentru oras(silentios, relativ sprinten, transmisie automata, consum redus).
    Te pune putin pe ganduri pretul de 17.000 Euro(o diferenta de bani semnificativa fata de un model conventional Yaris, pe care nu stii in cat timp o vei amortiza), dar cu siguranta este o masina care prezinta multe atuuri.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru