Toyota ar putea lansa noul SUV de clasă mică în 23 aprilie: modelul va avea la bază arhitectura lui Yaris

de Cornel Șocariciu
Miercuri, 22.04.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota pregătește un SUV de clasă mică dedicat pieței din Europa. Conform surselor, modelul ar urma să fie prezentat în 23 aprilie.

La începutul lunii ianuarie, Toyota a anunțat că pregătește un SUV de clasă mică pentru gama disponibilă în Europa. Ulterior, producătorului japonez a publicat o serie de imagini teaser cu noul SUV, iar prezentarea oficială a fost programată pentru 3 martie.

Lansarea pregătită de Toyota urma să aibă loc la Geneva, însă anularea salonului auto a dus la amânarea evenimentului gândit de niponi. Acum, surse apropiate companiei spun că oficialii Toyota vor lansa noul SUV de clasă mică în 23 aprilie, cel mai probabil prin intermediul unui eveniment online.

În ultimele luni, fotografii spion au surprins de mai multe ori o serie de prototipuri ale noului SUV în timpul testelor din nordul Europei. Cu toate acestea, oficialii Toyota au precizat că debutul comercial va avea loc abia în luna martie a anului viitor.

Primele rapoarte și informații oficiale spun că noul SUV de clasă mică a fost dezvoltat pornind de la arhitectura TNGA-B, aceeași platformă fiind disponibilă și în cazul modelului Yaris.

În plus, viitorul SUV "va combina garda la sol mărită cu un sistem de tracțiune inteligent și cu cea mai recentă tehnologie hibridă".

Via | AutoNocion

Comentarii (3)

  • Edikkk
    Va avea alura unui Dacia KZE
    4 3
  • Si va costa usor peste 25000.. pomana
    5 3
  • Cred totuși ca va avea un preț de lista sub 18000 ca preț de plecare, fără a vorbi de discount, dar cine știe? Vom vedea. Ch-r varianta benzina pleca de pe la 19000 iar cea hibrid de la 24000, iar ca discount uri, bonusuri etc erau și pana la 3000 euro. Nu vad de ce ar fi mai scump ca un Ch-r.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru