Toyota prezintă imagini și detalii tehnice despre primul său model electric: rivalul lui Smart EQ Fortwo are autonomie de 100 de kilometri

de Daniel Popescu
Joi, 17.10.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota a publicat o serie de imagini și detalii tehnice despre primul său model electric de serie, care va lua forma unui rival pentru Smart EQ Fortwo, va avea autonomie de 100 de kilometri și va apărea în Japonia la sfârșitul anului viitor.

Toyota este unul dintre puținii constructori majori globali care nu are în prezent în gamă niciun model electric, însă acest lucru este pe punctul de a se schimba.

Constructorul japonez a oferit în această săptămână primele imagini și detalii tehnice despre ceea ce numește "un model electric ultra-compact gata de producție", fără să menționeze explicit numele acestuia.

Totuși, primul model electric va fi unul de nișă, în contextul în care vorbim practic despre un model de oraș care va concura într-o anumită măsură cu Smart EQ Fortwo, în special prin prisma dimensiunilor.

Modelul are o lungime de numai 2.49 metri, fiind astfel cu circa 20 de centimetri mai scurt decât EQ Fortwo, în timp ce lățimea este de 1.29 metri, iar înălțimea de 1.55 metri. În plus, modelul are o capacitate de numai două persoane.

Toyota nu a oferit detalii despre motorul electric, însă menționează că viteza maximă este de numai 60 km/h. De altfel, japonezii admit că modelul se adresează în special persoanelor în vârstă și tinerilor care au obținut recent permisul de conducere.

Niponii nu oferă detalii nici despre capacitatea acumulatorului, însă precizează că autonomia acestuia ajunge la circa 100 de kilometri, în timp ce timpul de încărcare este de aproxmativ 5 ore.

Toyota va oferi și o versiune cu caroserie neagră pentru acest model, care se va adresa oamenilor de afaceri ce au nevoie de un mijloc de transport rapid și eficient în oraș.

Detaliile complete despre primul model electric de serie Toyota vor fi anunțate cel mai probabil cu ocazia prezentării publice de la Salonul Auto de la Tokyo, acolo unde modelul va fi expus începând din 24 octombrie.

Via Toyota

Comentarii (1)

  • Octavian
    e mai degraba rival pt renault twizy
    9 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru