Tronsonul Cernavodă-Medgidia se deschide în 19 iulie

de Bogdan Mirică
Joi, 12.07.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
CNADNR a anunţat astăzi că tronsonul de autostradă Cernavodă-Medgidia va fi inaugurat săptămâna viitoare în regim de drum naţional. Se va circula pe o singură bandă a autostrăzii, în ambele sensuri.

Esential 80 de km/h va fi limita de viteză pe noul tronson de drum Cernavodă-Medgidia.
130 de km/h rămâne limita de viteză pe sectorul de autostradă Medgidia-Constanţa, inaugurat anul trecut în iulie.
Veşti bune pentru turiştii care vor să petreacă următoarele luni de vară pe litoralul românesc. Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a anunţat astăzi că săptămâna viitoare va fi inaugurat tronsonul Cernavodă-Medgidia al autostrăzii Cernavodă-Constanţa.

Traficul se va desfăşura însă în regim de drum naţional, cu o singură bandă pe sens. Deschiderea oficială va avea loc în data de 19 iulie, la orele 11:00, la timp pentru a putea prelua fluxul de turişti aşteptat în weekendul 20-22 iulie.

Ovidiu Silaghi, Ministrul Transporturilor, a declarat astăzi, citat de Mediafax, că ”în 20 iulie, pe sectorul Medgidia-Cernavodă se dă drumul în regim de drum naţional, cu indicatoare de drum naţional, tocmai pentru a facilita accesul turiştilor la mare.

Se va circula cu maxim 80 de km/h, pe o singură cale a autostrăzii, pe două benzi, o singură bandă pe sens.”

Considerăm că este foarte util să asigurăm accesul turiştilor la mare. Vedeţi ce se întâmplă în fiecare sfârşit de săptămână şi nu numai.

Ovidiu Silaghi
Ministrul Transporturilor
Tot Silaghi a precizat astăzi, în cadrul vizitei sale pe şantierul autostrăzii Cernavodă Medgidia, că ”vechea porţiunea inaugurată în iulie 2011, de la Medgidia la Constanţa, inclusiv centura municipiului Constanţa, va putea fi parcursă în regim de autostradă, cu toate segmentările, cu măsurile pentru siguranţa circulaţiei şi cu limita de viteză de 130 km/h.”

Ministrul s-a arătat mulţumit de evoluţia lucrărilor şi chiar a privit cu optimism finalizarea proiectului. Silaghi este de părere că tronsonul de autostradă Cernavodă-Medgidia, deschis momentan doar cu reguli de drum naţional, va putea fi finalizat mai devreme decât estimarea iniţială, ianuarie 2013.

via mediafax

Comentarii (8)

  • Sa vedeti ce haos o sa fie pe 20 pe "autostrada". Pe care nu-i deranjeaza prea mult intarzierile de la "sina dilatata", sa incerce trenul, eu stiu ca asta o sa fac. N-am de gand sa-mi stric buna dispozitie cu toate hahalerele care croseteaza traficul, dau flash-uri si stau la un pachet de tigari distanta de bara din spate. Pentru asa ceva, pe-afara, daca dau unii telefon la politie, ti se ia carnetul in 2 timpi si 3 miscari.
    13 1
  • In afara exista sosele si autostrazi nu prea poti compara tara asta la nivel de 1400 cu tari civilizate!
    9 1
  • intradevar o sa fie haos pe 20 pe autostrada cand or sa anunte astia ca au schimbat termenul ...19 iulie 2013?
    3 0
  • Si au s-o termine dupa 5 ani. Daca nu stiti, portiunea de autostrada Timisoara-Arad nu e finalizata nici acum la 7 luni de la darea in folosinta.
    5 0
  • BaditzaEx
    @dany - si eu cred , ca am sa prefer trenul;
    @TIKA - rezonez cu tine, Vreau o tara ca afara !!!
    @Juliankkk - nu m-ar surpinde :-))
    @Bethurbazal - ce sa mai zicem de A3 ( care cica aia ar trebui sa fie autostrada si inca nu e data in folosinta, s-a inceput tot cam de acum 5 ani ) Bucuresti - Ploiesti
    7 1
  • BaditzaEx
    m-am referit la tronsonul Bucuresti-Ploiesti ( nu la toata A3 )
    5 0
  • @badiţa: multă baftă cu USL-ul tău! spor la autostrăzi sau bani pentru maşină!sau posibilităţi de a ieşi cu maşina din ţară!
    bagă mare! fii comunist!
    5 10
  • Pinguinul_nuclear
    Daca era si noi in randul asiaticilor,cum este China,ar fi fost lux.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru