Un colecţionar a cumpărat un Mercedes 320 Cabriolet deţinut de nazişti cu 180.000 de dolari

de Sebastian Toma
Joi, 12.07.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un colecţionar din Statele Unite ale Americii a reuşit să achiziţioneze un Mercedes-Benz 320 Cabriolet din 1942 pentru 180.000 de dolari. Modelul i-a aparţinut unui general nazist şi a fost construit în doar opt exemplare.

Zenop Tuncer, un dealer de automobile clasice din New Jersey, a descoperit că vehiculul pe care îl restaura pentru un client, un Mercedes-Benz 320 Cabriolet D din 1942, cumpărat cu doar 180.000 de dolari, aparţinea unui general nazist. La prima vedere, modelul părea să fie un fals, dar o analiză amănunţită a relevat faptul că exemplarul este un original şi că face parte din lotul de opt automobile comandat pentru grupul de generali ai regimului nazist. În urma exploziei unei bombe amplasate în vehiculul lui Reinhard Heydrich, şeful Gestapo-ului, doar şapte asemenea exemplare au mai rămas în existenţă după încheierea Celui de-al Doilea Război Mondial.

Cei de la Mercedes-Benz l-au informat pe Zenop Tuncer despre faptul că maşina sa este originală şi că vehiculul a aparţinut într-adevăr unui general al regimului nazist. Un expert de la sediul Mercedes-Benz din Germania l-a informat pe colecţionarul american de faptul că vehiculul în cauză nu a fost utilizat niciodată de Adolf Hitler, posesorul unui Mercedes 770, o versiune mai bine dotată şi mai puternică a lui 320 Cabriolet D.

Esential 8 unităţi Mercedes-Benz 320 Cabriolet D au fost construite, toate fiind utilizate de generalii Wehrmacht-ului.
Misterul pe care l-a întâlnit colecţionarul american nu era legat doar de originalitatea automobilului, ci şi de modul în care acesta a ajuns în SUA.
Aparent, vehiculul a fost importat de un marinar american, care l-a vopsit în negru şi l-a introdus pe ascuns pe un vas al Marinei Americane. Veteranul de război a păstrat maşina vreme de patru decenii, după care nepotul său i-a vândut-o clientului care l-a contactat pe Zenop Tuncer pentru o restaurare. În prezent, automobilul este în stare de funcţionare şi poate să atingă o viteză de 120 km/h. Proprietarul a refuzat deja o ofertă de vânzare în valoare de 1.5 milioane de dolari, informează CBS.

Via CBS

Comentarii (3)

  • Cel care a vandut masina isi smulge parul din cap cel mai probabil! :))
    13 1
  • mda, si? la cati generali a avut Hitler....

    acum ar fi interesant identificarea generalului: Model, Kesselring, von Rundstedt, Rommel, Student, Beck, Jodl, Keitel, etc.....
    8 2
  • un Von Paulus probabil:).
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru