Un nou teaser cu viitorul SUV electric Lotus: "Tehnologia LIDAR va fi ochii mașinii"

de Alexandru Monenciu
Vineri, 12.11.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul britanic de automobile a publicat un nou teaser cu viitorul SUV electric denumit momentan Type 132. Acesta va beneficia de tehnologia LIDAR care, potrivit Lotus, "va fi ochii mașinii".

Anul viitor, Lotus va lansa primul său SUV. Cunoscut momentan sub numele de cod Type 132, acesta va fi unul electric și, potrivit mărcii britanice, va avea o baterie de până la 120 kWh și infrastructură de încărcare la 800 V.

În urmă cu trei zile, Lotus a publicat prima imagine teaser cu acesta, iar acum avem ocazia să aflăm, prin intermediul unui clip video, că va beneficia de tehnologia LIDAR. Potrivit constructorului britanic, aceasta "va fi ochii mașinii". Ulterior, tehnologia va fi preluată de toate modelele cu zero emisii din portofoliu.

Pe scurt, tehnologia LIDAR permite scanarea și cartografierea mediului înconjurător cu ajutorul unei raze laser.

Pentru moment nu se cunosc mai multe detalii despre viitorul SUV electric al companiei, dar zvonurile susțin că va atinge 100 de km/h în jur de 3 secunde.

via Lotus

Comentarii (1)

  • Ai naibii chinezi! Au pus mâna și pe ei.acum lăsând gluma la o parte , norocul lor este ultimul . Saab nu a fost lăsată să aibă parte de o șansă
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru