Un producător de rachete militare din Rusia va intra pe piața mașinilor electrice cu un SUV de 430 de cai

de Tiberiu Safta
Duminica, 09.01.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Compania rusească Almaz-Antey se ocupă, de obicei, cu producția de armament și rachete militare. Acum, firma deținută de statul rus va intra pe piața automobilelor cu un SUV electric, numit E-Neva.

Piața mașinilor electrice a crescut foarte rapid în ultima perioadă. Pe lângă toți constructorii de mașini consacrați, și alte companii din domenii complet diferite au făcut deja pasul către comercializarea de vehicule electrice.

Una dintre aceste companii se numește Almaz-Antey. Firma își are sediul în Rusia și este deținută chiar de guvernul acelei țări. De regulă, această companie se ocupă cu fabricarea de rachete militare și armament, însă, dorește acum să intre și în domeniul auto cu o mașină electrică.

Modelul propus de compania rusească este un SUV electric, numit E-Neva. Mașina utilizează, așa cum reiese din numele de model, platforma NEVA. Almaz-Antey a oferit și câteva date tehnice cu privire la modelul lor. Astfel, mașina are o lungime de 4.5, iar propulsorul electric produce 320 de kilowați (429 de cai putere).

Bateria are o capacitate de 90 de kWh și promite o autonomie de 463 de kilometri. Nu există informații cu privire la timpul de încărcare, însă E-Neva atinge o viteză maximă de 197 de km/h și accelerează de la 0 la 100 km/h într-un timp fantastic și greu de crezut: doar 2.7 secunde.

Propulsorul este cuplat la o transmisie cu tracțiune integrală.

La interior, E-Neva dispune de un ecran multimedia central de 15 inch și de un instrumentar de bord digital.

Almaz-Antey nu a oferit mai multe informații cu privire la dotări, prețuri sau o dată de lansare, însă este de așteptat ca E-Neva să fie dezvăluit în acest an.

via Autoblog

Comentarii (7)

  • Edikkk
    Când zici Rusia, zici MINCIUNI

    să ne aducem aminte de Rusia care făcea cip-uri rivale Intel şi AMD....
    NU

    cum făceau ei telefoane cu Android-ul lor.....
    NU

    şi lista e lungă


    Ei nu ştiu decât să ameninţe cu arme nucleare şi să pună bocancul pe gâtul unora ca să vândă arme....
    Şi gaze...

    Atât
    10 9
  • Lasă asta, ce mai știi de Cybertruck, Roadster, Semi ? Camioneta primise sute de mii comenzi " ferme " ?
    13 5
  • Încep să am sentimentul că aproape toate companiile cu peste 100 de angajați s-au apucat de fabricat automobile.

    După ce băieții de la Allview s-au apucat de comercializat mașini, nu m-ar mira să aud că Emag, Kaufland sau Dedeman se vor apuca de fabricat automobile...
    21 2
  • Ce tare! Cu sufletul la gura asteptam sa lanseze si Rusii ceva electric pe piata, ma gandeam la ceva mai impozant, dar se multumesc cu un SUV. Al doilea dupa viitorul Niva.
    Apropo, ENeva si Niva...a avut mai multe mandate Putin decat au astia imaginatie
    7 2
  • Mircea Badea
    racheta si suv nu se leaga. sa faca una cu 2 usi sport, aia racheta.
    1 0
  • e bomba masina asta... are si ceva incarcatura nucleara sa se autodetoneze pe undeva prin orasele europene? :D
    1 1
  • Mai bine se orientau spre tancuri electrice că se pare că au nevoie. Oricum aștept cu sufletul la gură să văd concurența feroce dintre ei și vietnamezi. A era să-i uit pe turci că și ei aveau în plan ceva electrosultănesc pe bază de cadâne. Viitorul sună electric. De aia au zis austriecii că se va bloca alimentarea cu energie electrică și să ne cumpărăm alimente și generatoare (pe bază de petrol). Este și logic când vor fi 10 mil. de mașini electrice (ese estimează 2025) și se vor băga toate odată în priză (la o medie inferioară de alimentare de 22 kwh se ajunge să sară siguranțele și de la Berlin și de la Kremlin). Da să sperăm la mai bine că poate ne rărește cu COVID-ul.
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru