Un vehicul autonom fără șofer a lovit un pieton în Viena: autoritățile au oprit testele până la finalizarea anchetei

de Paul Cosma
Vineri, 19.07.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un vehicul autonom fără șofer a lovit și a rănit ușor un pieton în timpul unui test desfășurat în Viena. Autoritățile austriece au decis oprirea testelor până la finalizarea anchetei.

Mașinile complet autonome au primit încă o lovitură de imagine, după un incident nefericit în capitala Austriei.

Un vehicul al companiei franceze Navya SAS (foto) – autonom și fără șofer la bord – a lovit un pieton în cadrul unui test desfășurat în Viena, conform presei locale.

Din fericire, femeia în vârstă de 30 de ani a suferit doar răni ușoare. Vehiculul avea o viteză de 12 km/h și nu avea un șofer la bord așa cum era obligatoriu, potrivit primelor informații.

Autoritățile austriece au oprit testele cu vehicule autonome până la finalizarea anchetei. Orașul începuse un program de testare cu două vehicule autonome în data de 6 iunie.

Via Bloomberg

 

Comentarii (2)

  • Interdictia ar fi similara cu:

    Un sofer a accidentat cu masina un pieton. Pana la finalizarea cercetarii daca oamenii care conduc, pot rani/ucide alti oameni, s-a suspendat dreptul oamenilor de a conduce masini.
    6 9
  • inexorabil
    Bine că n-a lovit vreun critic literar vienez, orientat către “maşina inteligentă”, ghemuit în genunchi şi închinându-se asiduu acestui e-demiurg. Chiar şi dacă i-ar fi trecut cu roata peste gât, tot ar fi găsit putere să răcnească: “N-am pierit ca în Sodoma / M-a călcat autonoma / De-aşa cinste tot să mori / Pe dujmani îi înfiori / E un moment epocal / Gust progresul cel mortal”.
    12 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru