Una caldă, alta rece: Francezii de la PSA s-au înțeles cu angajații Vauxhall, dar se confruntă cu protestele Opel în Germania

de Petre Barac, Foto: Reuters
Vineri, 27.04.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Muncitorii Vauxhall de la fabrica engleză din Ellesmere Port au ajuns la o înțelegere cu șefii francezi de la PSA privind creșterea salariilor. În schimb, grupul Peugeot-Citroen se confruntă cu protestele angajaților Opel din Germania.

După ce a cumpărat Opel şi Vauxhall de la General Motors, PSA a înaintat un plan de restructurare prin care cele două branduri să redevină profitabile.

Printre măsurile anunțate recent se numără și închiderea unui număr de 100 de dealeri Vauxhall în Marea Britanie, circa o treime din total.

Potrivit publicației Automotive News, restructurarea pregătită de PSA vizează și închiderea unor dealeri Opel. Francezii sunt nemulțumiți de vânzările slabe înregistrate de Opel și Vauxhall, în special în Marea Britanie, și vor să reducă nivelul costurilor cât mai mult.

Așa cum era de așteptat, atât angajații Vauxhall, cât și cei de la Opel sunt nemulțumiți de planurile șefilor francezi. Ei au cerut creșterea salariilor și au amenințat cu grevă în semn de protest.

Deocamdată, PSA a reușit să-și mulțumească angajații de la fabrica Vauxhall din Ellesmere Port, Anglia, cărora le-a oferit circa 1.000 de dolari și o creștere salarială de 1.5% începând cu ianuarie 2019.

În schimb, francezii încă n-au reușit să ajungă la o înțelegere cu muncitorii Opel din Germania.

Aceștia au protestat în stradă, fiind nemulțumiți că PSA vrea să le taie salariile în schimbul investițiilor în fabrici.

Totodată, sindicatele ce reprezintă interesele angajaților Opel au cerut o creștere cu 4.3% a salariului pentru aproximativ 19.000 de persoane.

Via Automotive News

 

Comentarii (1)

  • Si cand te gandeai ca englezii sunt cei care au experienta in a face greve si manifestatii ...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru