Uniunea Europeană propune eliminarea taxelor aplicate pieselor auto japoneze

de Sebastian Toma
Marti, 22.10.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Componentele auto produse în Japonia ar putea fi scutite de taxele de import aplicate până acum în Uniunea Europeană. La schimb, japonezilor li se cere reducerea taxelor aplicate unor produse din UE.

Uniunea Europeană doreşte să schimbe politica de impozitare a componentelor auto produse în Japonia. Propunerea vine în schimbul eliminării taxelor de import pentru alimentele din Europa aplicate în Ţara Soarelui Răsare. Companiile japoneze exportă piese în valoare de 3.73 miliarde de euro în Uniunea Europeană, iar UE le aplică o taxă cuprinsă între trei şi 4.5 procente din valoarea declarată. Oficialii celor doi parteneri comerciali se vor întâlni la Bruxelles pentru a discuta termenii unei înţelegeri comerciale. Până acum, primele două runde de negocieri s-au derulat în Japonia şi au dus la aceste propuneri preliminare.

În schimbul eliminării taxelor de import pentru piesele auto produse în Japonia, Uniunea Europeană cere fie eliminarea, fie reducerea drastică a taxelor pentru opt categorii de produse exportate în Japonia. Europenii vor să exporte vin şi produse lactate în Japonia fără să fie taxaţi la 15 procente pe litru, respectiv 30 procente din valoare la intrarea în ţara respectivă, potrivit datelor publicate de japonezii de la Nikkei. Japonezii au produs deja eliminarea imediată a 80% din taxele aplicate.

Urmareste Automarket
Uniunea Europeană le-a oferit japonezilor o reducere de 90% a tarifelor aplicate produselor de import, cu o excepţie de 10% pentru automobile şi de 14 procente pentru televizoarele LCD.
Informaţiile provin de la cotidianul nipon Nikkei, specializat în probleme de business. Japonia nu este singura ţară asiatică ale căror produse din industria auto au condiţii speciale de import în UE, Coreea de Sud beneficiind la rândul său de anumite scutiri de taxe.

Via AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (9)

  • mi se pare absoluut corect.
    14 2
  • Dacia Plant
    Cu aceasta ocazie ar trebui sa mai creasca procentul posesorilor de japoneze.
    17 4
  • si a consumatorilor de lapte din japonia :)
    25 0
  • Acum inteleg dc imi cerea 1.460 ron pe o oglinda de Nissan Murano, cand am vrut sa o inlocui cu cea sparta.
    10 2
  • Pai daca taxa a fost de 4,5% atunci oglina de murano o coste acum 1397 de lei. O fi facuta din Sticla de Murano in Venezia.
    20 0
  • cum zicea @vianu ... si a consumatorilor de lapte din japonia :)

    drumuri bune tuturor !
    1 1
  • cum zicea @vianu ... si a consumatorilor de lapte din japonia :)

    drumuri bune tuturor !

    ps: nu stiu de ce nu mi-a iesit asa ?!?!
    1 1
  • cum zicea @vianu ... si a consumatorilor de lapte DE SOIA din japonia :)

    drumuri bune tuturor !
    2 1
  • AndreiRN
    Calitatea masinilor europene are numai de castigat.
    In prezent multe piese sunt de origine chinezeasca.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru