Va fi construit un drum expres București - Târgoviște: 2 benzi pe sens și nu va trece prin localitați

de Alexandru Monenciu
Luni, 25.10.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a desemnat câștigătorul licitației pentru realizarea Studiului de Fezabilitate a noului drum expres care va lega Bucureștiul de Târgoviște.

La începutul anului, fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, anunța că drumul național actual (DN71) București - Târgoviște nu va fi extins la 4 benzi pentru "că nu mai putem avea în România soluții de anii '50 - '60 în anul 2021. Pentru rutele aglomerate, drumurile naționale aglomerate, soluția nu mai este să lărgim aceste drumurile la patru benzi prin mijlocul satelor," susținea el la acea vreme.

Soluția propusă de Drulă a fost un drum expres, proiectat de la zero prin afara localităților, cu două benzi pe sens și separatoare pe mijloc. "Aceasta este soluția modernă pentru anul 2021, nu dublarea la 4 benzi a drumului existent DN71 care trece pe 53% din lungime prin localități," spunea fostul ministru de resort.

Acum, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a desemnat câștigătorul licitației pentru realizarea Studiului de Prefezabilitate și Fezabilitate pentru acest drum expres. Valoarea contractului este de 11.5 milioane de lei.

Compania câștigătoare are la dispoziție 2 luni pentru elaborarea Studiului de Prefezabilitate și 18 luni pentru cel de Fezabilitate.

În reamintim că limita maximă de viteză pe drumurile expres va crește de la 100 km/h la 120 km/h pentru autovehiculele din categoriile A și B.

via HotNews

Comentarii (4)

  • Hai sa spunem ca e o solutie a anilor 90, nu chiar 2021. Chiar daca mai bun decat drumul actual, nu e decat un drum expres, nicidecum o autostrada. Abia astept sa vad cum vor lega noul drum cu orice categorie de drum prost e Targoviste-Campulung. Acolo le trebuie tehnologia anilor 2050?
    8 4
  • Edikkk
    Totul pentru Bucale

    Drumul este să ducă bucaliștii la Sinaia de fapt

    Restul României să aştepte autostrăzi, drumuri expres, etc

    Bucale îşi trage şi centura sud şi nord, la nivel de autostradă, restul Moldova să aştepte
    3 10
  • andrei
    e un drum expres care va avea limita 120. ARHISUFICIENT!!!!
    deci nu vad de ce sa fie autostrada, doar asa ca sa dormim bine noaptea? oricum nu stim sa circulam pe autostrazi.
    se fac niste calcule in functie de trafic. pe drumul ala, pe care merg des, chiar nu s-ar justifica autostrada. dar daca vrei sa donezi diferenta de la expres la autostrada din banii tai, cred ca accepta.
    important e sa faca bretele pt localitati, nu sa intri pe el si sa mai iesi la capat, cum inca sunt anumite bucati de autostrada mai veche.
    7 0
  • lasa tati, nu dispera, cand o sa aiba Vasluiul vreo 2 mil. de locuitori ca Bucurestiul atunci o sa va faca si voua autostrada. Deocamdata nu renteaza, ce e asa de greu de inteles!

    Nu inteleg insa ce te intereseaza asta, problemele voastre sunt altele.
    8 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru