Veriga lipsă până la RS: Renault Twingo a primit o versiune GT cu motor de 110 CP

de Daniel Popescu
Luni, 06.06.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault a lansat o versiune GT pentru modelul de clasă mini Twingo, care va fi echipat cu un motor turbo cu trei cilindri de 0.9 litri care va furniza circa 110 CP.

Renault Twingo a primit o versiune mai puternică din partea departamentului Renault Sport al constructorului francez. Chiar dacă nu este vorba despre o versiune RS, noul model este suficient de performant pentru a purta numele de scenă Renault Twingo GT.

Principala noutate este motorul turbo de 0.9 litri cu 3 cilindri care furnizeaza circa 110 CP, cu 20 CP mai mult decât varianta standard, în timp ce cuplul maxim ajunge la 170 Nm. Unitatea de propulsie este amplasată posterior şi este acompaniată de o transmisie manuală cu 6 trepte. Pe lângă puterea mai mare, noul model va beneficia şi de o direcţie mai exactă, de frâne mai mari şi de o suspensie mai rigidă.

Şasiul lui Twingo a fost modificat şi beneficiază de noutăţi la suspensie, o calibrare specifică pentru sistemul ESP şi direcţie variabilă. Francezii susţin că aceste caracteristici îi vor permite modelului să aibă un comportament mai bun în viraje, pe lângă un confort sporit. Din punct de vedere al designului, noul Renault Twingo GT se remarcă prin prizele de aer laterale şi jantele de 17 inch.

În plus, acesta a primit o nouă culoare, portocaliu închis, pe lângă cele trei deja tradiţionale: negru, gri şi alb. 

Evident, șansele ca noul Twingo GT să poată fi văzut în România sunt foarte scăzute având în vedere faptul că versiunile de bază ale citadinei franceze nu fac parte din oferta mărcii Renault în România.

Via Renault

Comentarii (7)

  • carcotasu
    baieti aveti o greseala micuta "cuplul maxim ajunge la 170 CP". cu placere pentru proofreading.
    17 1
  • Florin
    170Nm nu 170cp!!**
    2 0
  • someone
    imi place masinuta, dar mai mult imi place ideea acestui motor modificat de fabrica sub capota lui sandero, daca sandero rs tot nu vor sa il aduca in europa....
    13 1
  • Daca l-au dus in 110cp, atunci cu siguranta rezista si cu o resoftare la sandero, cu toate ca ma indoiesc, ca au schimbat ceva componente prin interior.
    Probabil modelul RS va avea 1.2tce si vreo 140cp, dar inca nu s-a anuntat nimic.
    5 1
  • mircea
    @carcotasu
    Cu multumiri, s-a rezolvat. :)
    3 1
  • place la mine :D
    Tare masinuta !!
    4 1
  • Au rezolvat magaria cu capota care se deschide pe colturi 15%?
    2 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru