Vettel își laudă coechipierul: "Leclerc este rapid și m-a ajutat să înțeleg mai bine monopostul Ferrari"

de Daniel Popescu, Foto: Ferrari
Luni, 21.10.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastian Vettel consideră că Charles leclerc este un pilot rapid și își laudă coechipierul pentru ajutorul acordat să înțeleagă mai bine caracteristicile monopostului Ferrari.

Charles Leclerc a debutat în acest an la Ferrari și a reușit deja să-și surclaseze coechipierul Sebastian Vettel după primele 17 curse ale sezonului.

Monegascul are 221 de puncte, comparativ cu cele 212 puncte ale cvadruplului campion mondial, și l-a învins pe german în 9 dintre sesiunile de calificări. Vettel admite că Leclerc este un pilot rapid, însă a evitat să spună dacă este și cel mai dificil coechipier pe care l-a avut până în prezent în Formula 1.

"A trecut prea puțin timp, nu este corect. Cu siguranță este tânăr și foarte rapid, nu cred că are cineva dubii. Leclerc este foarte rapid. Este la doar al doilea sezon în Formula 1, așa că este o situație diferită de cea a lui Kimi Raikkonen sau Mark Webber, care au petrecut mult timp în Formula 1 și aveau mai multă experiență", a declarat el.

Pe de altă parte, Vettel a dezvăluit că sfaturile primite din partea lui Leclerc l-au ajutat să înțeleagă mai bine caracteristicile monopostului Ferrari în momentele în care a întâmpinat probleme.

"Este bine că este un punct de referință, mai ales în momentele în care m-am chinuit un pic pentru a scoate tot ce este mai bun din mine și din monopost.

Este bine să ai un astfel de coechipier, pentru că te ajută și pe tine. Iar pentru echipa este bine să aibă doi piloți care se luptă pentru același teritoriu de pe circuit", a adăugat el.

Via RaceFans

Comentarii (3)

  • Costel
    dupa aceasta declaratie a lui sebastian vettel m-oi convins de faptul ca multiplul campion german ii de fapt tatal a 3 copii , doua fete si un baiat: Emily , Matilda si incepand din aceasta dupa-amiaza tocmai Charles si asta deoarece abundenta de cuvinte frumoase , majoritatea acestora neavand niciun fundament , cautionabile doar de subiectivismul si partinirea de care numai un parinte ii capabil si rostite la adresa monegascului consfinteste pentru a cata oara in acest sezon latura paterna a lui sebastian pe care nu se sfieste sa o afiseze si in viata profesionala cu o dezinvoltura care merita doar respect si apreciere din partea celorlalti
    9 8
  • Mai rar ca un pilot cu ani grei de F1 (de 4 ori campion) in spate sa declare asa ceva in fata unui "new entry".
    16 6
  • Mercedes F1
    Ar trebui sa il plateasca pe Leclerc, sau, sa schimbe salariile.
    7 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru