Video. Viitorul Mercedes-Benz EQE, spionat în timpul testelor: sedanul de clasă mare ar urma să aibă o configurație cu două motoare electrice

de Cornel Șocariciu
Marti, 14.04.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Câteva prototipuri ale viitorului Mercedes-Benz EQE au fost surprinse în timpul unei sesiuni de teste în nordul Europei. Modelul de serie va fi prezentat în 2022.

Mercedes-Benz a pregătit rapid un plan în ceea ce privește electrificarea gamei, iar lansarea familiei EQ a confirmat intențiile producătorului din Stuttgart. Nemții au deja în portofoliu două modele electrice (EQC și EQV), iar în viitorul apropiat vom asista la debutul noilor EQA, EQB și EQS.

În același timp, producătorul german a demarat și o serie de teste cu viitorul EQE, sedanul electric de clasă mare urmând să fie introdus în gamă în 2022. Acum, câteva prototipuri ale noului EQE au fost surprinse în timpul unei sesiuni de teste sub camuflaj în nordul Europei, în condiții de iarnă.

Conform unor surse apropiate constructorului din Stuttgart, noul sedan de clasă mare va fi dezvoltat pe o arhitectură dedicată vehiculelor electrice. Acesta va miza pe două motoare electrice, câte unul pe fiecare punte, iar versiunea de top ar urma să livreze peste 400 de cai putere. Totodată, pachetul de baterii pregătit de nemți va asigura o autonomie de cel puțin 600 de kilometri.

În ceea ce privește designul, viitorul EQE va miza pe o serie de elemente stilistice pe care nemții le vor introduce în gamă odată cu lansarea lui EQS (modelul de serie a fost anunțat prin intermediul conceptului Vision EQS).

Până la finalul anului 2022, în gama constructorului german vor exista 10 modele electrice

Via | Motor1

Comentarii (1)

  • ACE - Craiova
    Autonomiile masinilor electrice situate peste 600-700 km si cresterea infrastructurii de incarcare vor incuraja substantial extinderea vanzarilor!
    Nu mai este mult pana acolo: max. 2-3 ani daca coronavirusul nu va (mai) face multe furori.
    7 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru