Viitoarea generaţie Mercedes-Benz E-Klasse va folosi un motor diesel cu şase cilindri în linie de 400 CP

de Dragoș Băltățeanu
Marti, 24.03.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-Benz va lansa o nouă generaţie a modelului E-Klasse în 2016, iar primele detalii au început să apară. Viitorul model de clasă mare va fi mai uşor cu 150 kg şi va folosi un motor diesel cu şase cilindri nou de 2.9 litri.

Mercedes-Benz va înlocui actuala generaţie a modelului E-Klasse anul viitor, iar primele detalii despre noul model încep să apară. Acesta va purta codul W213 şi este cert că va un un automobil mai uşor faţă de actualul model. Jurnalişti britanici de la CAR Magazine spun că viitoarea generaţie E-Klasse va fi cu 70 până la 150 kilograme mai uşoară prin folosirea extensivă a aluminiului. De asemenea, se pare că noul E-Klasse va folosi un nou motor turbodiesel cu şase cilindri în linie. Aces propulsor va avea capacitatea cilindrică de 2.9 litri şi va furniza 313 CP. Va exista, însă, şi o versiune cu patru turbosuflante ce va avea peste 400 CP.

Dacă noul motor diesel de 2.9 litri îi va mulţumi pe cei care îşi doresc performanţe, Mercedes s-a gândit şi cei care vor un automobil eficient. Cel mai economic motor diesel cu care va fi echipat noul E-Klasse este propulsorul de 1.6 litri cu patru cilindri. Acesta oferă 123 CP şi are emisii de doar 99 g CO2/ km.

De asemenea vor exista şi variante cu propulsie hibridă. Pentru Europa, viitorul E-Klasse hibrid va combina motorul de 2.0 litri cu un motor electric de 82 CP, în timp ce pentru SUA, hibridul va folosi un motor V6 de 3.0 litri asociat cu un motor electric de 109 CP. Exista şi posibilitate unui hibrid diesel pentru piaţa europeană, dar această versiune va apărea mai târziu în ciclul de viaţă al modelului.

Urmareste Automarket
În ceea ce priveşte variantele de caroserie pentru W213, nu vor exista surprize majore. Noul E-Klasse va putea fi achiziţionat ca sedan, sedan cu ampatament lung, break, cabrio şi coupe. 

Capitolul tehnologie pare să fie impresionant, primele informaţii fiind că noul Mercedes-Benz E-Klasse va avea un sistem de parcare automată plus sistem de cruise control ce va putea controla automat direcţia pe autostradă. 

Via worldcarfans

Comentarii (8)

  • Suleyman Cunoscatorul
    Exista versiune cu tri-turbo, acuma o sa fie patru-turbo.
    Va mai amintiti cand ziceam ca in 2020 o sa avem un brat de turbine aruncate pe motor si o sa fie sute de cp ?
    5 13
  • Nu imi vine sa cred, ce mai ''generatie nou'' cand arata la fel ca un facelift. I-au schimbat putin farurile pe ici pe colo , i-au scazut din gabarit , i-au pus un motor si gata o noua generatie ....penibil.
    6 30
  • Nu imi vine sa cred, ce mai ''generatie nou'' cand arata la fel ca un facelift. I-au schimbat putin farurile pe ici pe colo , i-au scazut din gabarit , i-au pus un motor si gata o noua generatie ....penibil.
    4 25
  • Hai ma ce dreacu, Mercedes e D-zeu pe pamant ....
    4 24
  • Dar de unde stii cum va arata? Esti medium?
    25 4
  • catalin
    probabil ca san crede ca masina din imagine este noul model :))))
    27 4
  • Marian
    Motorul de 1.6 este cel de la Renault?
    10 3
  • Cand va iesi motorul de 400 de cai am sa-mi iau si eu unul.
    5 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru