Viitoarea generație Toyota Mirai va fi prezentată în decembrie: modelul cu pile de combustie pe bază de hidrogen va avea roți motrice spate și autonomie mai mare

de Cornel Șocariciu
Miercuri, 14.10.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota va prezenta noua generație Mirai în cursul lunii decembrie. Modelul va avea la bază platforma TNGA și va fi disponibil în configurație cu roți motrice spate.

În luna octombrie a anului trecut, Toyota a publicat o serie de imagini cu versiunea de pre-serie a noii generații Mirai. Acum, reprezentanții constructorului japonez au publicat o imagine teaser cu viitorul model cu pile de combustie pe bază de hidrogen și au anunțat că debutul versiunii de serie va avea loc în luna decembrie.

Pentru început, noul Mirai va fi disponibil doar pe piața din Japonia, iar conform unor surse apropiate companiei, modelul de serie va păstra o mare parte dintre elementele de design pe care le-am văzut în urmă cu un an.

Nu vor exista schimbări majore de design comparativ cu prima generație, însă modelul ar urma să primească noutăți importante la interior. Clienții se vor bucura de un ecran central nou de dimensiuni mai mari, instrumentarul de bord va fi și el îmbunătățit, iar materialele folosite vor fi mai bune.

Viitorul Toyota Mirai va avea la bază noua platformă TNGA și va miza pe o arhitectură cu roți motrice spate. În acest moment, nu există informații cu privire la resursele sistemului de propulsie.

Conform oficialilor japonezi, autonomia noii generații Mirai va fi mai mare cu circa 30% comparativ cu cea a actualului model.

În prezent, modelul cu pile de combustie pe bază de hidrogen poate parcurge până la 500 de kilometri între două alimentări.

Via | Toyota | Motor1

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru