Viitoarele modele electrice BMW vor avea încărcare bidirecțională

de Tiberiu Safta
Joi, 21.03.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Viitoarele modele BMW din familia de electrice Neue Klasse vor avea încărcare bidirecțională, a confirmat marca germană. Primul model de serie din noua familie de modele va fi lansat în 2025.

În cadrul conferinței de prezentare a rezultatelor financiare pentru anul 2023, BMW a confirmat oficial că viitoarele sale modele electrice vor avea tehnologie de încărcare bidirecțională. Asta înseamnă că noile modele vor putea fi încărcate de către un produs electrocasnic sau chiar de către sursa de curent electric a propriei case.

Pe lângă încărcare, mașina în sine va putea fi utilizată ca o sursă de curent electric în cazul unei pene de curent, de exemplu, sau pentru a alimenta alte bunuri care necesită curent electric. În prima fază, BMW va face disponibilă funcția Vehicle to Home (V2H), care va fi apoi urmată de Vehicle to Grid (V2G, alimentare dintr-o rețea electrică) și de către Vehicle to Load (V2L).

Noua tehnologie va fi prezentă la primele două modele din familia Neue Klasse. Primul astfel de model va fi un SUV electric, bazat pe conceptul Vision Neue Klasse X. Acesta va fi lansat în 2025. Modelul va fi urmat de o berlină electrică în 2026, bazată pe conceptul Vision Neue Klasse.

După aceste două modele, BMW va mai lansa cel puțin încă 4 modele noi până la finalul lui 2028.

La final, până la sfârșitul deceniului, BMW se așteaptă ca mai mult de jumătate din vânzările globale totale să fie reprezentate de mașini electrice.

via BMW

Comentarii (5)

  • AM TS
    n-ai inteles nimic.are prize pe amandoua partile.
    0 0
  • @quest, te invit să citești link-ul de mai jos. Eu zic că am înțeles mai bine tehnologia asta decât tine.
    https://www.evconnect.com/blog/what-is-bidirectional-charging
    1 0
  • scamel
    fericiti... si unul si altul.
    0 0
  • Da! Dacă fac BMW ca generator or să-l vândă! Așa, ca mașină electrică este o blasfemie! Ei chiar nu văd că nu se vând?
    0 1
  • Pai si cu dieselurile ce facem?
    Daca jumatate din masini sunt electrice pana la sfarsitul deceniului, cate mai raman benzinare si mai raman si diesel vreo 2-3 pentru inexopix si dan_grc? :))
    Baieti, nu uitati, astia la BMW trebuie sa isi amortizeze investitiile in motoarele diesel si se bazeaza pe voi sa le cumparati.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru