Viitor incert pentru fabrica Opel/Vauxhall din Anglia: continuarea producției va fi decisă în funcție de vânzări și costuri

de Petre Barac
Joi, 05.04.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul PSA va decide în 2020 dacă va continua producția fabricii sale din Ellesmere Port, folosită în prezent pentru construcția unor modele Opel și Vauxhall. Continuarea investițiilor va fi făcută în funcție de vânzările și costurile înregistrate de francezi după Brexit.

După ce a cumpărat Opel și Vauxhall de la General Motors, grupul francez PSA a înainte o strategie de revitalizare a celor doi constructori, care să aducă profit și vânzări mult mai bune.

Spre exemplu, PSA a anunțat recent sporirea producției la uzina engleză din Luton, acolo unde va construi diverse modele Peugeot și Citroen, alături de utilitara Vivaro.

Într-o situație mai complicată se află o altă fabrică din Anglia, Ellesmere Port, acolo unde este produs modelul Astra de la Opel, respectiv Vauxhall.

Francezii vor decide în 2020 dacă vor continua producția acelei fabrici, în funcție de vânzările și costurile înregistrate după Brexit.

“2020 este momentul perfect pentru o evaluare a rezultatelor și o decizie de investiție în funcție de competitivitatea fabricii în materie de calitate și costuri. În plus, trebuie să vedem ce ne mai poate oferi Marea Britanie după Brexit,” a declarat Carlos Tavares, CEO-ul grupului PSA.

Francezii au mai anunțat de curând că se gândesc la o reorganizare a brandului Vauxhall, urmând să desființeze 100 de dealeri din Marea Britanie.

Via Autonews

Comentarii (1)

  • Cu milionul de euroi, cum ramane?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru