Viitorul Mercedes-Benz SL va fi inspirat de originalul 300 SL: noua generație va fi prezentată în 2021

de Cornel Șocariciu
Luni, 25.05.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Viitoarea generație Mercedes-Benz SL ar urma să fie prezentată în 2021. Modelul pregătit de nemți va prelua o parte din ADN-ul originalului 300 SL și va fi dezvoltat cu ajutorul specialiștilor din cadrul diviziei AMG.

Oficialii Mercedes-Benz au decis să continue dezvoltarea unei noi generații SL. Conform celor mai recente rapoarte, modelul producătorului german ar urma să fie prezentat în 2021, debutul comercial fiind programat pentru 2022.

Conform declarațiilor făcute de Gorden Wagener, directorul departamentului de design din cadrul Daimler, viitorul SL va fi inspirat de originalul 300 SL. Reprezentantul Daimler spune că astfel, SL va reveni la "ADN-ul sportiv" și "va pierde din statutul de roadster GT".

"Pentru mine, cel mai frumos SL este originalul 300. Și sunt de părere că am preluat o parte din ADN-ul acestuia. În aceste condiții, viitorul SL va fi, probabil, cel care se va apropia cel mai mult de atuurile primei generații", a declarat Gorden Wagener.

Conform unor informații apărute anul trecut, noua generație Mercedes-Benz SL va fi mult mai sportivă decât actuala versiune. Modelul este dezvoltat cu ajutorul specialiștilor din cadrul diviziei AMG și va fi produs pe o versiune specială a arhitecturii MSA (Modular Sports Architecture), aceeași platformă urmând să fie folosită și pentru viitorul AMG GT.

"Viitorul GT va fi un model foarte apropiat de cele de competiții, în timp ce noul SL va fi un model cu atuuri sportive.

Aceste diferențe vor putea fi observate cu ușurință", a completat oficialul Daimler.

Via | Autocar

Comentarii (1)

  • Le trebuie un model care sa rupa gura targului, altfel il fac doar ca sa il faca. A scazut foarte mult cererea pentru astfel de modele, concomitent cu faptul ca ultimul SL este cel mai slab ca design din istorie. Nici nu stiu de cand nu am vazut un SL nou pe strada, asa de rare sunt.
    7 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru