Volkswagen a atins o producție zilnică de 1.000 de mașini electrice la uzina din Zwickau

de Paul Cosma
Luni, 29.03.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fabrica Volkswagen din Zwickau (Germania), prima uzină a companiei care a făcut tranziția la producția exclusivă de mașini electrice, a atins un volum zilnic de 1.000 de vehicule. Pe termen lung, obiectivul este o producție zilnică de 1.400 de electrice și circa 500.000 de exemplare pe an.

În vara lui 2020, Volkswagen a încheiat producția de mașini cu motoare termice la fabrica din Zwickau, după 116 ani de activitate. 

Grupul german a spus atunci că la Zwickau vor fi produse doar mașini 100% electrice pentru brandurile Volkswagen, Audi și Seat. 

Potrivit ultimelor informații transmise de Volkswagen, uzina germană a atins recent un volum zilnic de producție de 1.000 de vehicule cu emisii zero. În prezent, la Zwickau sunt fabricate modele electrice precum VW ID.3, VW ID.4 sau Audi Q4 e-tron, urmând ca acolo să intre în producție și viitorul Cupra Born. 

Obiectivul pe termen lung este ca fabrica să atingă o producție zilnică de 1.400 de mașini electrice, respectiv aproximativ 500.000 de unități annual. 

Fabrica din Zwickau este prima din grupul VW care a trecut la producția exclusivă de mașini electrice, după investiții cumulate de 1.2 miliarde de euro. 

Potrivit informațiilor oficiale, 6 modele electrice din grupul VW vor intra pe liniile de producție de la Zwickau până la sfârșitul lui 2021. 

Via Insideevs

Comentarii (8)

  • Asa si? Prin compensatie, in Romania se inmatriculeaza peste 1000 de masini pe zi. Second-hand.
    3 14
  • Pai nu te bucuri frate? Aerul va fi mai curat, asa cum doresti.
    14 1
  • ACE - Craiova
    Concurenta face FOARTE PRETURILOR!!!!!

    BRAVOS WV!

    Si asta se intampla in timp ce TESLA anunta aparitia primei statii electrice de incarcare de tip SUPERCHARGER, in constructie, in Romania - la Timisoara!

    Vezi:
    https://supercharge.info/changes
    8 2
  • ACE - Craiova
    Sat, Mar 27 2021 add Timișoara, Romania Construction gmap | forum | tesla 6 stalls | 250 kW

    https://supercharge.info/changes
    6 4
  • Si-au batut joc de fabrica asta.
    Aici era produs cu mandrie Tranbantul.
    7 9
  • inexorabil
    O să-mi cumpăr un Wagensvolk (WV). Fiindcă așa ne sfătuiește asul nostru din Craiova. Dar sper să găsesc unul non-electric. Ca să pot conchide, cu profundă mândrie comservatoristă:

    Bravos mie!
    8 3
  • Același electrikkkk
    8 4
  • Se fabrica cumva ceva sub 30k euro in fabrica asta? Nu? Bine pa.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru