Volkswagen, afectat de WLTP: profitul grupului german a scăzut cu 19% pe fondul vânzărilor slabe din ultimele luni

de Paul Cosma
Marti, 30.10.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Volkswagen a raportat o scădere a profitului cu 18.6% în trimestrul al treilea din 2018, ca urmare a vânzărilor mai slabe din cauza intrării în vigoare, de la 1 septembrie, a noului standard de emisii WLTP.

Volkswagen a anunțat rezultatele financiare ale grupului pentru trimestrul al treilea din 2018. După o primă jumătate de an profitabilă, grupul german nu a reușit să obțină performanțe financiare la fel de bune și după ce am trecut de mijlocul acestui an.

Așa cum oficialii companiei estimaseră anterior, tranziția la testele WLTP a fost o provocare majoră pentru VW, al cărui profit a avut de suferit din cauza vânzărilor mai slabe.

Potrivit datelor oficiale, profitul VW a scăzut cu 18.6% în trimestrul al treilea, la un nivel de 3.51 miliarde de euro. În ciuda acestui rezultat, grupul german este încrezător că-și va atinge obiectivele propuse pentru 2018,

Volkswagen anticipează o creștere cu 5% a veniturilor din 2018 cu ajutorul unui nivel “moderat” al livrărilor către clienți, după recordul de 10.7 milioane de unități de anul trecut.

Via VW

Comentarii (1)

  • vw s-a apucat de facut carnati
    Nu disperati ! In Ro., ,,super-tehnologia,, voastra ce da cu virgule la wltp e mai importanta dacat aerul de respirat.
    O pot confirma miile de medici plecati de la noi ce lucreaza la voi.
    8 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru