Volkswagen anunță că versiunile de top ale modelelor sale respectă noile teste WLTP: "Am obținut certificarea pentru 14 modele"

de Daniel Popescu
Vineri, 05.10.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a anunțat că a obținut certificarea care atestă respectarea normelor de emisii WLTP pentru cele mai vândute versiuni ale modelelor sale, astfel că acestea vor reveni la vânzare.

Constructorii auto se confruntă cu o perioadă de tranziție la noile teste de emisii WLTP, motiv pentru care vânzările au scăzut puternic în luna septembrie.

Schimbarea regulilor a afectat inclusiv Volkswagen, cel mai mare constructor auto din Europa, care a fost nevoit să întrerupă producția la numeroase modele.

Iată însă că producătorul german a anunțat vineri că a reușit să obțină omologarea WLTP pentru cele mai vândute versiuni ale modelelor sale de top, astfel că producția va fi reluată. În plus, Volkswagen afirmă că și celelalte versiuni ale modelelor vor obține certificarea în curând, termenul estimat fiind sfârșitul acestui an. "În prezent, avem certificare WLTP pentru cele mai vândute versiuni ale tuturor celor 14 modele. Alte versiuni vor fi lansate în curând", menționează constructorul german, potrivit publicației Automotive News.

În luna august, numai jumătate dintre modelele esențiale ale companiei respectau standardul WLTP.

În așteptarea noilor teste pentru emisii, vânzările Volkswagen au crescut în luna august în Europa cu 46%, întrucât constructorul a majorat înmatriculările la dealeri și a oferit numeroase discount-uri pentru a epuiza stocul de mașini certificate conform precedentului test de emisii NEDC.

Din 1 septembrie, testele WLTP au devenit obligatorii, astfel că este de așteptat ca în prima lună de toamna toți constructorii să raporteze vânzări în scădere, ca urmare a timpului necesar pentru adaptarea la noile reguli. 

Via Automotive News

Comentarii (1)

  • mircea badea
    niste comparatii pt acelasi motor? cu cat s-a modificat consumul/noxele?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru