Volkswagen dezvăluie 5 concepte noi bazate pe Golf, ID 4, Taos și Atlas

de Tiberiu Safta
Marti, 01.11.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a publicat imagini oficiale cu 5 concepte noi bazate pe modele de serie ca Golf, ID 4, Taos și Atlas. Noile concepte vor fi prezentate în cadrul evenimentului SEMA din Statele Unite.

Constructorul german a dezvăluit nu mai puțin de 5 concepte noi în cadrul evenimentului anual SEMA din Statele Unite. Toate conceptele dezvăluite la acest eveniment sunt bazate pe modele de serie existente, precum: Golf, ID 4, Taos și Atlas. Cele două modele din urmă nu sunt disponibile în toată Europa, ci doar în America de Nord și în Rusia.

Volkswagen GTI ACCESSORIES

Primul concept al mărcii germane este bazat pe modelul Golf, mai exact, pe versiunea de performanță GTI. Așa cum sugerează numele, acest concept a fost ușor modificat pentru a scoate în evidență mai multe accesorii noi.

Printre acestea se numără: un spoiler nou, bare de protecție noi, cu un design mai agresiv și jante negre de 20 de inch, încălțate în anvelope speciale de performanță.

Conceptul mai primește și frâne îmbunătățite în față, cu etriere cu 8 pistoane și discuri ventilate cu diametru de 370 de milimetri. Suspensia a primit arcuri noi, de unde rezultă o gardă la sol mai joasă, iar conceptul este completat de un portbagaj extern montat pe plafon.

VOLKSWAGEN ID 4 ACCESSORIES

Un concept similar este bazat pe modelul electric ID 4. De data aceasta, tema de design agresivă este înlocuită cu una ceva mai robustă, un lucru evidențiat jantele de 18 inch încălțate în anvelope de teren și de bare pe acoperiș pentru transport.

De asemenea, în partea din spate este montat și un suport pentru transportul bicicletelor, iar în spatele roților sunt montate distanțiere pentru o lățire artificială a punților.

Tema de design robustă este completată subtil de apărători de noroi la toate roțile.

VOLKSWAGEN ID 4 EV DRONE COMMAND

Al doilea concept bazat pe același model cu zero emisii este unul ceva mai interesant. Așa cum reiese din nume, conceptul a fost creat pentru a servi drept centru de comandă mobilă pentru drone și pentru monitorizarea activității lor în scenarii reale. De altfel, conceptul a fost creat special pentru autoritatea locală din Valea Tennessee care se ocupă de monitorizarea dronelor și de intervenții asupra lor.

Mașina a fost modificată pentru a avea un spațiu de depozitare special pentru drone în portbagaj, iar conceptul este echipat și cu un încărcător portabil. Pentru a face față greutății mai mari, suspensia a fost modificată pentru a fi mai rigidă. Jantele de 18 inch sunt încălțate în anvelope de teren, la fel ca la conceptul anterior.

VOLKSWAGEN ATLAS BASECAMP CAMPING

SUV-ul Atlas, un model vândut în America de Nord, este baza conceptului Basecamp Camping. Mașina a fost modificată special pentru teren accidentat și include o suspensie modificată cu gardă la sol mai înaltă, jante de 17 inch încălțate în anvelope de teren și, bineînțeles, un sistem de tracțiune integrală 4Motion.

Conceptul mai vine echipat și cu un compresor care poate umfla saltele de camping sau mingi de fotbal și de baschet.

Nu lipsește din dotare nici bara pe acoperiș pentru transport.

VOLKSWAGEN TAOS BASECAMP ACTIVE

Ultimul concept prezentat la SEMA este bazat pe SUV-ul mai mic Taos, un model vândut în America de Nord și în Rusia. Conceptul bazat pe acest model este aproape identic cu cel bazat pe Atlas. Singura diferență este reprezentată de bare pe acoperiș pentru transportul bicicletelor.

În rest, avem și aici o suspensie modificată cu gardă la sol mai înaltă, elemente de protecție suplimentare în zona aripilor și jante încălțate în anvelope de teren.

via Volkswagen

Comentarii (6)

  • Doamne urat au reusit sa faca Golful 8, trec anii peste el si tot nu ma pot obisnui cu formele alea. Oricate dotari si accesorii primeste, tot nu e ok.

    Nu stiu cum il salveaza la facelift, au foarte mult de lucru.
    10 3
  • Seriff
    @DanG mai urat ca ID4 sau ID3 nu e, cand vad interiorul ala cu cotiera de microbuz, si televizoarele alea lipite de bord, oribil, mai costa si cat un apartament.
    16 3
  • @Seriff

    Cu foarte putine exceptii (Hyiunday Ioniq sau conceptul ala stil anii 70), mie masinile electrice nu imi transmit nimic din punctul de vedere al design-ului, este ca si cum m-as uita la un frigider sau un cuptor incorporabil, deci nu pot spune ca este mai frumos sau mai urat. :)
    12 3
  • Seriff
    @DanG Pai cam asa arata toate, ca niste frigidere:))
    8 4
  • Prădătoru'
    Tot scot ăștia concepte cu duiumul, care mai de care mai ciudat, dar unul decent la 20k nimic.
    Bă VW, lumea nu are 50-60k să dea pe un monovolum căruia i-ați înlocuit motorul termic cu unul electric.
    9 0
  • Sigur nu era un eveniment Thule?
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru