Volkswagen dorește să lanseze un pick-up electric pentru piața din SUA

de Tiberiu Safta
Marti, 19.04.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit șefului Volkswagen Group of America, Scott Keogh, constructorul german și-ar dori să-și facă simțită prezența mai mult în Statele Unite ale Americii. Cu ocazia acestui lucru, Volkswagen își propune să lanseze un pick-up electric, rival pentru Tesla Cybertruck și pentru Rivian, în America de Nord.

Piața auto din Statele Unite este, în continuare, dominată de camionete. În acest segment extrem de competitiv putem aminti nume grele care se luptă pentru supremație: Ford, Chevrolet, GMC și Ram. Odată cu tranziția către camionete electrice, au apărut încă două nume extrem de importante: Tesla și Rivian.

Acum, Volkswagen are de gând să debuteze în segmentul camionetelor electrice pentru piața din Statele Unite. Deocamdată, nu se cunoaște niciun detaliu despre un potențial model, însă constructorul german a început să ia în calcul producerea unei astfel de mașini.

Scott Keogh, CEO-ul Volkswagen Group of America, a declarat pentru publicația Business Insider că noile camionete electrice reprezintă „șansa vieții noastre”, deoarece „electrificarea îți oferă un moment de resetare”. În prezent, Volkswagen are în portofoliul său modelul Amarok, comercializat din 2010. Deja se pregătește cea de-a doua generație a camionetei germane, care va fi prezentată în acest an.

Tot în 2022 vom asista și la dezvăluirea oficială a noului Ford F-150 Lightning.

De anul viitor ar trebui să înceapă și producția lui Tesla Cybertruck, care a fost amânată în mai multe rânduri din cauza crizei de semiconductori.

Volkswagen a oferit un prim indiciu că va debuta în segmentul camionetelor pentru piața din SUA odată cu prezentarea conceptului Atlas Tanoak în 2018.

via Carscoops

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru