Volkswagen ID.3, cel mai vândut model electric din Europa, în luna august. Tesla Model 3, pe locul secund

de Alexandru Monenciu
Marti, 28.09.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit datelor furnizate de Jato Dynamics, Volkswgen ID.3 a fost modelul electric preferat al europenilor în luna august. Pe locul secund s-a clasat Tesla Model 3.

În urma analizei realizate de compania Jato Dynamics, care include rezultatele din 23 de state europene, Volkswagen ID.3 a fost cel mai vândut model electric din Europa, în luna august. Au fost comercializate 7.904 exemplare.

Locul secund a fost ocupat de Tesla Model 3, cu 7.824 de unități. O creștere de 13% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Podiumul a fost completat de Volkswagen ID.4 cu 4.624 de exemplare.

În luna august au fost comercializate 4.032 de exemplare Renault Zoe, cu 35% mai puține decât în august 2020. Chiar și așa, modelul francez se situează pe locul 4 în topul modelelor electrice vândute în Europa.

Restul topului 10 a fost ocupat, pe rând, de Ford Mustang Mach-E, Kia e-Niro, Skoda Enyaq, Tesla Model Y, Volkswagen e-Up și Fiat 500e.

Trebuie menționat că mai multe modele din acest top, inclusiv ocupantele locurilor 1 și 3, nu au fost disponibile în august 2020.

via Jato Dynamics

Comentarii (5)

  • Cum?! Pai edik zicea ca...
    10 1
  • Seriff
    Daca te iei dupa ce zice ala ajungi la coada vacii
    13 3
  • Edikkk
    Între VW ID3 şi Tesla model 3 sunt 62 de maşini.

    Acum, nu contează cine este pe primul loc, imporant este să se ieftinească şi să se încarce mai repede.
    5 8
  • Ha ha ha
    nu se ieftinesc si nici nu se vor incarca mai repede. Ce amuzant e ca unii mai spera.
    7 2
  • Seriff
    Asta e logic, sunt din ce in ce mai scumpe si cu cat bateria e mai mare cu atat se incarca mai greu, lumea viseaza, cu visele ramane.
    8 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru