Volkswagen ID.4 a fost cea mai vândută electrică din Europa în aprilie

de Paul Cosma
Joi, 27.05.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
În luna aprilie, cel mai vândut model electric din Europa a fost în premieră un SUV, respectiv Volkswagen ID.4. Podiumul a fost completat de Volkswagen ID.3 și Renault Zoe.

O analiză a companiei Jato Dynamics a scos la iveală topul pe aprilie al celor mai comercializate vehicule electrice de pe Bătrânul Continent. 

Pentru prima dată de la întocmirea acestui clasament, un SUV a ocupat prima poziție în preferințele clienților europeni. 

Volkswagen ID.4 a înregistrat vânzări de 7.335 de unități, fiind urmat de VW ID.3 (5.735 unități) și Renault Zoe (4.015 unități). 

Cu ajutorul lui ID.4, dar și al celorlalte modele electrice din top 10, grupul VW a obținut o cotă de 34% din vânzările europene de electrice în aprilie.

Poziție Model Vânzări aprilie 2021  Evoluție vs. aprilie 2020
1 Volkswagen ID.4 7.335  -
2 Volkswagen ID.3 5.735  -
3 Renault Zoe 4.015  +91%
4 Peugeot e-208 3.533  +545%
5 Hyundai Kona EV 3.383  +296%
6 Fiat 500e 3.240  -
7 Kia e-Niro 3.150  +388%
8 Volkswagen e-Up 2.925  +355%
9 Smart EQ ForTwo 2.610  +870%
10 Nissan Leaf 2.394  +174%
* Volkswagen ID.3, ID.4 și Fiat 500e nu erau disponibile în aprilie 2020. 

Via Jato Dynamics

Comentarii (19)

  • “ În pofida unei creşteri economice susţinute după căderea comunismului, cărbunele are o pondere de peste 70% în producţia de electricitate a Poloniei. În plus, sectorul minier din Polonia asigură 80.000 de locuri de muncă.”... atât de verzi sunt autovehiculele electrice... când au fost înlocuiți cărbunii cu petrolul planeta a răsuflat ... aer mai curat... acum trecem iar la cărbuni ca petrolul e nașpa
    20 10
  • Cine vrea sa citească întreg articolul pot pune un link
    9 8
  • Seriff
    Alta stire pro electrice, AM - site de propaganda, platit sa faca reclama zi-noapte unor masini electrice scumpe, inutile, cu autonomii de tot rasul.
    20 20
  • @seriff
    Adevarat, nu mai intra si citi ca te prostesc.
    Vezi ce dieseluri se mai dezvolta, ca astea au autonomii mari :))
    Norvegia are deja si vapoare electrice.
    https://plugboats.com/norway-leads-an-electric-ferry-revolution/
    https://cleantechnica.com/2018/08/23/the-worlds-first-electric-autonomous-container-ship-to-set-sail-in-norway/
    Lumea discuta de avioane electrice, dar tu tot inapoiat ramai.
    Stiai ca o masina Diesel in Olanda sau Norvegia e mai scumpa la achizitie ca un model asemanator plug-in hybrid? Acelasi model cu acelasi optiuni?
    Deci ai performante duble, taxe de drum mai mici, dar pret mai mic.
    Asta inseamna ca statul si poporul sa fie descuiati.
    Plus ca ele au si infrastructura deja destul de bine dezvoltata.
    22 25
  • @19.34... știi ca noi nu trăim in Olanda, ca nu suntem olandezi, ca n-avem nicio treaba cu olanda, nu vom ajunge niciodată la nivelul de trai al olandezilor, și nici nu înțeleg de ce sa dam exemplu Olanda
    16 12
  • @19.34...” Deci ai performante duble, taxe de drum mai mici, dar pret mai mic.”... dar când pe șosele vor fi doar electrice taxele vor rămâne la fel ori vor tinde spre zero?... sa înțeleg ca șoselele se strica de la poluare?...nu degeaba cândva a înflorit Caritasul in aceasta țara...
    13 6
  • Am uitat sa pun ghilimele la final... citez textul “Deci ai performante duble, taxe de drum mai mici, dar pret mai mic.”... sa nu înțeleagă cineva ca sunt vorbele mele...
    9 6
  • Pret mai mic la produs, adica la masina. Si in acelasi timp ai performante mai mari si taxe de drum mai mici la acelasi produs. Daca e neclar, descarca lista de preturi la masini care ofera diesel si un benzinar PHEV ca sa intelegi.
    Dadeam exemplu si eu pe unii mai evoluati.
    Dar daca tu vrei sa te compari cu Zimbabwe, atunci esti evoluat :)
    Olanda e in Europa, dar mai incolo catre best. Unii se opresc doar la germani, de acolo si limitele.
    Nu vi se par totusi curioase cresterile astea de +500%, +800%????
    In conditiile in care nu se cauta electricele dupa cum ziceti voi?
    9 12
  • Edikkk
    Da, volumele sunt mici (dăăăhhh sunt la început, începutul schimbării) dar cererea este mare, creşterile sunt foarte mari

    300%, 500%, 800%

    Şi încă nu a pornit fabrica Tesla din Germania

    toate maşinile termice sunt condamnate pieirii

    este o problemă de timp, atâta tot


    Ultimele care se vor agăța, să nu dispară, vor fi PHEV eventual pe CNG
    dar vor dispărea şi acelea în final
    9 20
  • Da bai Edik
    Da tu cand iti iei masina?
    Nu zic electrica ca de aia n-o sa ai bani niciodata. Masina, o simpla masina.
    13 8
  • Seriff
    Edikk nu vrea sa zica ce masina are, de ce? Fiindca probabil are un diesel obosit euro 3 care scoate fum cat rafinaria OMV Petrom de pe centura Ploiestiului, dar el viseaza vapoare electrice, avioane electrice:)))))
    10 7
  • Unde-i Tesla, e in pauza?
    6 3
  • un singur lucru e de remarcat din tabelul ala... degeaba a pornit Renault-Nissan mai devreme pe drumul asta, nu poti spune despre ei ca au mai multa experienta in a produce masini electrice. La momentul asta sunt depasiti clar de aproape toata lumea, ei inca nu au o platforma care sa poata fi utilizata usor pentru a produce cat mai multe modele electrice. Si cel mai nasol pt ei este faptul ca nu au nici un model (din cate stiu eu) care sa aiba management termic la baterie sa o raceasca/incalzeasca, la ei e doar pe baza de aer, cand e in miscare masina. Despre pompa de caldura nu cred ca au auzit macar... Si ii mai au si pe cei de la Mitsu, care au avut si ei o tentativa electrica, dar nu au venit si cu continuarea.
    In schimb au timp sa se certe intre ei care o are mai moale si mai pufoasa...
    12 2
  • @07.55... când va ajunge la majorat... apoi... teste psihologice... fise medicale...examene peste examene... poze...el nu știe cum se scrie corect cuvântul “du-te”
    10 2
  • Andrei
    In 10 ani, toate masinile vor fi limitate la 100km/h, vor comunica intre ele si nu va mai depasi nimeni, pentru ''siguranta'' tuturor. Soselele vor fi procesiuni de oameni tristi, inchisi in niste obiecte pe roti. Si vor fi taxe mari, doar nu credeti povestile cu masinile electrice care merg gratuit si nu costa nimic.
    16 6
  • andrei
    iti dai seama, stire proelectrice. pe un site auto citesti.....surpriza....stiri despre masini. oau! curata propaganda ce sa mai. stai cam prost cu logica, tati!
    3 5
  • Ce aveti, oameni buni cu pret mai mic? Pretul e mult mai mare la electrice pt ca bateriile sunt inca scumpe. Ca manipuleaza statele taxele pt ICE si acorda bonusuri pentru electrice, asta e alta treaba.
    12 2
  • , oameni buni, *
    3 3
  • cherry picking
    Ati ales o luna in care cel mai vândut model nu este important...cata manipulare "The most popular models. The Tesla Model 3 was the top-selling electric car in Europe in June (26,178), thanks to a high number of deliveries in the last month of the quarter. This result is so high that the Model 3 is now the lone leader year-to-date with 67,480 units." Tesla Model 3 este cea mai vanduta electrică YTD. Articol platit de vw...vorbesc de jato dynamics...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru