Renault conduce topul vânzărilor europene de mașini electrice: peste 95.000 de unități în perioada ianuarie-noiembrie 2020

de Paul Cosma
Marti, 08.12.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault a vândut peste 95.000 de mașini electrice în Europa de la începutul anului și până la sfârșitul lui noiembrie, în creștere cu 80% față de aceeași perioadă din 2019. Cel mai căutat model Renault de către clienții europeni este Zoe, cu mai mult de 84.000 de exemplare vândute în acest an.

Renault anunță că este liderul european în ceea ce privește vânzările de mașini electrice înregistrate până acum în 2020.

Potrivit datelor comunicate de constructorul francez, clienții de pe Bătrânul Continent au cumpărat 95.985 de vehicule electrice cu sigla Renault în perioada ianuarie-noiembrie. Rezultatul este în creștere cu 80% față de perioada similară din 2019.

Cu peste 84.000 de unități în dreptul său, vânzările lui Zoe sunt aproape duble față de anul trecut. Renault susține că modelul său electric este lider al vânzărilor din segmentul său în țări precum Franța, Germania, Italia, Spania și Portugalia.

Pe lângă Zoe, Renault a mai vândut și aproape 8.500 de exemplare Kangoo Z.E, model ce deține o treime din cota de piață a utilitarelor electrice în Europa.

Alte 1.760 de exemplare au fost consemnate în dreptul noului Renault Twingo. Francezii nu au oferit detalii cu privire la rezultatele obținute de Twizy și Master Z.E.

Via Renault

Comentarii (5)

  • Daca e cea mai vanduta inseamna ca e si cea mai buna,glumesc.A dat cu mu@@@ in fasole la testul elanului.
    https://m.youtube.com/watch?v=8gQ0xjTaG78
    11 11
  • @tatraurs iti iei masina electrica de oras pentru elan?
    11 8
  • @m Parerea mea e ca nu iti iei masina electrica pentru oras daca te vrei ecologist si sa salvezi lumea,iei metroul,autobuzul,bicicleta sau pe jos. :)).Ma amuza ca cica masinile electrice sunt foarte stabile ca au centrul de greutate foarte jos,ca au bateriile in podea,blablabla,canci la Renault,o șaretă electrica scumpa pentru snobi verzi. Ceva amuzant la Zoe"Pentru a beneficia de garanția bateriei aceasta trebuie sa aibă o capacitate minimă de încărcare de 66%" :))
    6 10
  • Ce înseamnă asta?... și dacă are mai puțin?...” capacitate minimă de încărcare de 66%" :))
    5 5
  • salut.
    Masina este o prostie ,trebuie s-a fugi de Renault Zoe,
    ne mint astia cu masinile electrice cum vor ei.
    Am detinuit Toyota si Honda electice ,motoare mici slabe chinuite ,nu poti se le folosesti ca masini electrice.Apropo stau si ma intreb ce se va intampla cu noi in viitor, totul va fii electric, nu mai inghitimi gaze darrrrrrr ne prajesc creierii,au grije mare de noi.
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru