Volkswagen nu mai este singurul constructor mincinos: Mitsubishi a falsificat testele de consum pentru 600.000 de maşini din Japonia

de Daniel Popescu
Miercuri, 20.04.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mitsubishi a dezvăluit că a falsificat testele de consum şi, implicit, cele de emisii în cazul a 600.000 de maşini pe care le-a produs pentru piaţa din Japonia, dintre care trei sferturi pentru Nissan.

Volkswagen nu este singurul constructor auto care a încercat să păcălească autorităţile cu privire la specificaţiile maşinilor pe care le produce.

Începând de astăzi, Mitsubishi se alătură grupului german după ce a anunţat oficial în cadrul unui comunicat de presă că a falsificat testele de consum pentru circa 625.000 de maşini comercializate în Japonia. Este vorba despre 157.000 de unităţi Mitsubishi eK Wagon şi Space şi alte 468.000 de unităţi Dayz şi Dayz Roox produse pentru Nissan.

De altfel, cei care au descoperit falsul au fost inginerii de la Nissan, care au constatat o discrepanţă majoră pentru modelele sale între datele de consum anunţate oficial de Mitsubishi şi cele din viaţa reală. În acel moment, Mitsubishi a verificat informaţiile şi a descoperit o serie de nereguli la testele oficiale pentru consum. Practic, datele oficiale erau falsificate prin manipularea rezistenţei la aer şi a rezistenţei la rulare a pneurilor.

Urmareste Automarket
Într-o conferinţă de presă, producătorul japonez şi-a cerut scuze pentru acest scandal şi a promis că va investiga angajaţii implicaţi în manipularea datelor.
Acest lucru nu a fost însă suficient pentru investitori, întrucât acţiunile la bursă au scăzut cu 15% după anunţarea problemelor şi au redus practic valoarea companiei cu 1.2 miliarde de dolari.

Cel puţin pentru moment, scandalul în care este implicat Mitsubishi este semnificativ mai mic decât Dieselgate, întrucât Volkswagen are probleme cu 11 milioane de maşini la nivel global, în timp ce Mitsubishi a trişat "doar" în cazul a 625.000 de unităţi disponibile la vânzare doar în Japonia. Chiar şi aşa, analiştii atrag atenţia asupra unor efecte în lanţ pentru industria auto. "Poate că este ceva diferit de problema Volkswagen, dar piaţa a devenit foarte sensibilă la astfel de ştiri. Ar putea avea un impact similar asupra vânzărilor şi reputaţiei companiei", explică analistul Seiji Sugiura.

Via Mitsubishi, The Verge

Comentarii (43)

  • Who is next ? :))
    21 3
  • Madalescu, ai legatura.
    35 2
  • Haoleooo!!! Valeleuuuu, Madalescule!!!
    Cum bateai din gura ca bata in ulcelele de tabla !!!
    20 4
  • "manipularea rezistenţei la aer şi a rezistenţei la rulare a pneurilor"

    ha ha ha

    nu e nimic e ras, dar nu nimic nici de mirare. Astea sunt PRIMELE smechereli facute de constructori sa le iasa bine consumurile.


    madalaescu e dupa deget. Nu-l vede nici dracu'. Dar iese din ceata ca patrupedu' fix cand ti'e lumea mai draga
    21 1
  • @mowgli
    lasa-l putin, acuma vorbeste in japonia :))))
    24 5
  • Comentarii inteligente.

    UPLOADING...
    6 11
  • da, esti un PC fara OS
    8 7
  • Degeaba faceti misto unii de altii, de fapt constructorii auto fac misto de noi. Si o vor face in continuare pentru ca fanii acestor marci nu dau doi bani pe aceste lucruri si vor cumpara in continuare. Aratati-mi un fan VW care nu va mai cumpara modele VW.
    22 3
  • zic si eu
    madaleScULE, ti s-au lungit ochii de suparare...ia cu paine
    12 4
  • Error: Upload failed
    5 4
  • Off topic: mie Mafia imi ramane drag. Asa ca imi cer scuze dar "Madalescu, ai legatura" este fraza saptamanii :)))

    Legat de subiect: nu ma mira si ma lasa rece. Toti fura. Simplu de demonstrat: iesi pe strada cu masina. Conditiile de test sunt foarte greu de replicat in realitate.

    Eu in continuare cred ca miroase a peste. Cumva sunt vorbiti.
    13 5
  • @Tudor

    Sunt fan Vw cu 4 masini Golf generatii diferite. Marturisesc ca urmatoarea masina pe care o voi achizitiona nu va fi din concernul Vag.
    19 8
  • Dar tutoror ne e drag Madalescu, mai mult sau mai putin.
    AM ar fi mai sarac fara el ;-)
    7 11
  • @Calingura

    Dar tutoror ne e drag Madalescu, mai mult sau mai putin.
    AM ar fi mai sarac fara el ;-)
    2 8
  • Bazachiu Lucian
    Ce de ''inteligenti'' pe aici. Primii sunt in TOP TEN . Adevarul ca intr-o tara in care principalul mijloc locomotor ramane caruta trasa de cai sau boi, principala sursa de apa ramane ''putul'' iar principala sursa a nevoilor ramane ''cacastoarea'' fara hazna din fundul curtii, nu prea ai ce sa ceri unor ''inteligenti'' cu zero cultura auto.

    Dieselgate = VAG = escrocherie curata, falsuri, dar si caz ucigas . Oxidul de Azot are un impact negativ aupra sanatatii omul.
    CONSUMUL MINCINOS ? Hmmm, toti constructorii declara un consum mai mic decat cel real ( mai ales motoarele alea jmekere turbo ). Nimic nou sub soare, dar deh la Romanika e greu cu baietashii ''destepti'' ;) . Acum va lua legatura un carutash care sa ''ma puna la punct'' BUAHAHAHAHAHAHA........BULLSHIT
    13 21
  • Cineva
    Pe mine ma mira ce preocupare au unii comentatori de pe Automarket.
    Cine-i Madalescu? Cat de deplorabila trebuie sa fie existenta lor pentru a fi atat de obsedati de prezenta altui comentator?
    19 7
  • Pentru Baliverne NEWS, a fost corespondentul nostru din Japonia, Madalescu, impreuna cu colegul sau imaginar, Bazachiu Lucian.

    Madalescu si prietenii sai ne vor tine la curent cu aceasta situatie, dupa 4-5 ore de studii de piata din Moldova si Rusia, un test drive cu tataticul limuzinelor Lexus si dupa medicamentatia de dinantea somnului de amiaz. Tineti departe, Spitalul de Nebuni e aici!
    21 18
  • Altii sunt la pamant cu INTELECTUL :

    ''Mitsubishi a dezvăluit că a falsificat testele de consum şi, implicit, cele de emisii în cazul a 600.000 ''

    Scrie clar faptul ca Mitsubishi a DEZVALUI. VAG ce a facut ? A fost prins , adica a ascuns gunoiul sub presul de la intrare. Felicitari japonezilor pt seriozitatea de care dau dovada.
    25 19
  • Bazachiu Lucian:
    Nu ne desconsidera pentru ca ne obligi sa raspundem:
    1. consumul inseamna tot poluare. Normal ca batem apa in piua cu consumul.
    2. tu chiar crezi ca sunt producatori care nu umbla la soft si care nu trimit la teste masini modificate? Vezi Ferrari cum sunt acuzati la fiecare lansare sau vezi producatorii de anvelope.
    3. ai vrut sa spui destinatie a nevoilor nu sursa.
    8 9
  • Nu este specificat si motorizarile modelelor , fiindca Mitsu a preluat in trecut componente tehnice VAG....Sa fie oare vreo coincidenta ?
    24 11
  • si toyota a "imprumutat" componente de la BMW ..asta inseamna ca toyota e cumva BMW? nici pe departe... asteptam insa vesti de la corespondentul nostru din japonia, pe cand si taiota, fonda ?
    9 22
  • @x
    Exact! Acum câțiva ani dacă întrebai într-un showroom Mitsubishi ce motorizare are modelul L200 imediat săreau în sus mândrii vânzătorii să te informeze că motoarele sunt Vw .
    În schimb de motorizările PSA-ului ce se află pe alte modele d-ale lor abia dacă rostesc printre dinți ,,Mda,...sunt bune,,.
    De unde se vede treaba care sunt motorizăriile preferate de colegii lor (din service) când vine vorba de a avea de treabă(salariu+ciubuc), ori ba.
    26 9
  • deja deviem de la subiect. sincer. dar ca sa ti arat cat de prost informat esti si ce cultura ai tu si logica ai ...iti atasez cateva linkuri si o intrebare:

    https://en.wikipedia.org/wiki/Mitsubishi_eK

    Powertrain
    Engine 657 cc 3G83 I3
    657 cc 3G83 I3 turbo

    explica mi si mie te rog cum de ai luat motoare de 0.7 cmc de la VW?
    Chiar nu vezi ca nu are legatura ? Iti dai seama ca sunt clasa A/B ieftine ,pe care nu au cum sa puna motoare produse sub licenta, pentru ca sunt mai scumpe decat cele produse de ei.
    acu , nah daca ai gandirea oblica .... nu toti o avem.
    Ca sunt pacatoase dieselurile de la VAG e una dar sa dai vina tot pe ei nu inseamna decat un singur lucru => ura si gandire proasta!
    Apropo tot VW e de vina pentru airbagurile Takata?
    6 23
  • aaa si acum cativa ani pun pariu ca oftai dupa vreun tedei , macar golf 1.9 daca nu vreun bemeve, dah na acum te ai facut ecologist si visezi la vreo tesla dupa ce castigi la loto.... ca romania e o tara plina de prosti stiam, ca e democratie si prostii ies in fata stiam, dar ca prostia se dau si culti...e prea de tot
    4 28
  • @1
    Eu am exprimat o întâmplare din propria experiență cu angajații dealerului Mitsubishi. Concluziile tale la adresa mea pot fi rezumate în proverbul ,,cine spune ala este,,.
    20 2
  • @x. Si Nissan a ''imprumutat'' de la Mitsubishii, drept dovada au probleme si cateva modele de-ale lor. Intrebari ?

    @1. Ti se pare cumva ca in articol e specificat motorul 0,7 ? Pe ce lume traiesti ? Se pare ca tu esti cel fara cultura si logica.
    15 1
  • @madalina
    Vezi ca japani detaieaza dupa takata, mitsu calitate nu gluma.
    Plangi cu ceapa.
    6 15
  • Mitsubishi eK Wagon ce motor crezi ca are? Traim intr o tara plina de prosti nu e de mirare ca suntem unde suntem...
    1 6
  • ,,cine spune ala este, ???? ce expresie de clasa a 3 a ai folosit ...
    la ce dealer ai fost tu ca sunt chiar curios?ti am zis....nu ti convine cumpara tesla, daca ai bani, daca nu , nu are rost , nu mai comenta ca toate scot fum si toti producatorii mint...numai ca nu sunt usor desconspirati...pupati in dos pe baietii cu ochii oblici cand ei sunt vai mama lor... asa faceati si cu germanii inainte ,acu toti va dati ecologisti si mari cunoscatori din povesti . nu inteleg de ce nu va cumparati logan , ca sincer e mai fiabil decat toate panaramele de masini din clasa lui aduse din rasarit..
    2 5
  • ia spune tu desteptule ce motor are ek wagon? ce vrei sa ti dea autoru mura in gura tot? cica japonezii au dezvaluit....ce gluma buna , adica ei de buna voie si nesiliti de nimeni au dezvaluit, adica si au dat singuri cu tesla in...c..oaie nu? ce amabili dragii de ei...sincer esti redus cu gandirea.... Doamne multi prosti sar gardu.....retardati
    2 6
  • nu astia erau aia care au retras lancerul din productie ca era praf? masina aia preferata a gibonului fost prim ministru...capatata prin spaga de la tovarasu sova ? cand v-am spus ca toti mint, voi nu badman badman....
    astia chiar mai fac masini? intreb ca cea din poza degeaba i zice wagon ca e cel mult cat o cutie de chibrituri , gen auris :) nu i asa madaleasco? asa cum iti place tie , spatiu stramt:)
    4 5
  • E vorba de masini intregi, nu motoare. Comunicatul de presa Mitsubishi:

    ""Dayz" and "Dayz Roox" which have been manufactured by Mitsubishi Motors Corporation (MMC) and supplied to Nissan Motors Corporation (NM) since June 2013."
    2 7
  • @@madalina
    Vroiam sa-ti raspund, dar imi apare ''comentariu ascuns'', si m-am razgandit, am zis ca datorita ''inteligentei'' tale esti atat de ''apreciat' :)))))

    Masturbare placuta la emblema Foltzfagan aia ECO .
    8 4
  • Bah, las-o-n spanac! Chiar asa "boolan" sa am? =))
    Madalescu, nu vrei Beetle-ul + Coltul? Ti le dau la pachet. Si ieftin, tati. ca acum ar trebui sa ne intelegem. Uite, le dau pe o shaorma. Ce zici? Hai, nu ma dezamagi. :p
    Si acum revenind la subiect, ce mi se pare mie interesant este nu ca Mitsu a procedat asa (cu siguranta sunt mai multi), ci faptul ca dupa o recunoastere, valorile actiunilor au scăzut cu 15%. Din cate îmi amintesc la Renault au scăzut cu 20% dupa un zvon. Ce putem concluziona de aici? :)
    8 5
  • ei, ce!?

    1. ca valul nebuniei s-a mai diminuat
    2. ca daca recunosti, cinstit, ca ai furat iti raman 5% in buzunare comparativ cu situatia in care te calca dimineata sticletii si pana seara declara, in conferinta de presa, ca totul e in regula
    4 1
  • mitsupishi are probleme MAJORE in Japonia inca din 2000. Se chinuie de ani de zile sa-si indrepte imaginea dupa ce pe trotinele lor picau franele si ambreiajele in prostie. Ba chiar ce n-am auzit inca la nimeni, le picau rezervoarele de benzina cu totul de pe masina.

    In 2014 hiundai a primit $350 milioane amenda in US pentru ca au mintit pe fata la consum. Deci mitsubisi nu sunt nici primii nici ultimii dar @mascarescu n-are creier sa inteleaga si sa accepte niste realitati. El traieste si respira din rezonanta numelui taiota pe plan mondial. Orice e european ii pute. Cand traiesti in fiecare zi complexat si cu sentimente de inferioritate intr-o zi trebuie sa iti cedeze ceva la mansarda.
    9 9
  • Lumea e intr-adevar sensibila la astfel de stiri si nu mai face deosebirea intre o greseala recunoscuta din proprie in initiativa si a fi prins cu cioara vopsita, cum e cazul grupului Volkswagen.
    Volkswagen AG continua si acum daca nu-i descoperea cineva.
    14 3
  • Ce-ti place sa te minti!!!
    Pai daca nu era scandalul VW, crezi ca se "autodenuntau"?
    E ca si cu Colectivu', cand dupa incendiu multi si-au inchis afacerile din "proprie initiativa"
    3 6
  • Daca tot sunt asa corecti, de ce nu s-au "autodenuntat" :P inainte de scandalul VW? Ca stiu ca Mitsu nu au facut inselaciunea in ultimul an, dupa scandalul VW.
    2 7
  • @dgate

    masinile astea sunt construite SPECIAL pentru traficul extrem de inghesuit din Japonia.

    si sa fiu in asentimentul tau ---- la tine pe camp iti trebuie una cat mai labaratzata...sa intre cat mai multi....prietenii si porcu'. Si sa o tot tineti asa pana la gara.... :))

    cu pilulele cum mai mai stai?...daca rau, iti imprumuta madalaescu. Aveti gusturi diferite dar suferiti de aceeasi problema si cu aceleasi manifestari. Si la fel de "veseli".
    8 2
  • @vianu
    sincer rar comentez pe siteuri dar am sentimentul ca tu esti omniprezent pe acest site. la fiecare subiect ai un comentariu cel putin la fel de impertinent. trebuie sa ai o viata sociala intensa sa ai timp sa stai cu ochii beliti in toate prostiile spuse de unu sau altu,sa ti faci dusmani imaginari si sa te certi cu lumea mereu . sincer te compatimesc , mi ar fi greu sa fiu in locul tau...
    3 8
  • @vianu : si ca sa ti raspund la subiect:
    1. sunt masini nu foarte late care au spatiu in habitaclu suficient.ca nu le cunosti tu e alta poveste.
    Si in Bucuresti adevaru e ca avem spatiu ... sau in Italia pe vechile stradute inguste ....
    2. si porcii au creier destul de dezvoltat, nu prea te compari cu ei.
    punctul 3 nu are rost sa mai comentez esti de toata jena. imi e rusine de rusinea ta! si am terminat ! spor sau spume la comentarii, nu mai am timp de pierdut
    3 7
  • @dgate

    am sa-ti fac hatarul...de acum numai intru pe site, ok? Uite, te scap de o povara sa nu imi mai simti prezenta. "vianu" sau nu, personal nu voi mai exista aici.

    e bine? sa nu te mai simit asa de rusinat si de deranjat....
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru