Volkswagen Passat - un teaser anunţă debutul noii generaţii

de Bogdan Mirică
Marti, 10.06.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a publicat un nou teaser al viitoarei generaţii Passat. Modelul german este aşteptat să debuteze la mijlocul lunii iulie

La sfârşitul lunii mai vă anunţam că Volkswagen oferă intenţionat o serie de informaţii despre noua generaţie a modelului Passat.

Noul Volkswagen Passat - primele imagini şi informaţii oficiale

Văzut ca unul dintre modelele esenţiale ale gamei constructorului din Wolfsburg, noul Passat se pregăteşte de generaţia cu numărul opt. Pentru a mai îndulci aşteptarea noului model, germanii au dat publicităţii un nou teaser al sedanului de clasă medie.

De această dată este vorba despre silueta modelului, ascunsă sub un cearceaf alb, de sub care poate fi intuită doar forma farurilor cu lumini LED. Spre deosebire de actuala generaţie, noul Passat va folosi un design diferit al luminilor diurne şi va avea un principiu diferit de funcţionare: LED-ul va fi proiectat într-o baghetă luminoasă.

Despre viitorul Passat se ştie deja că va fi construit pe platforma modulară MQB a grupului Volkswagen, caracteristică ce îi va permite să renunţe la 85 de kilograme.

Esential 85 de kilograme va cântări mai puţin noul Passat spre deosebire de actuala generaţie.
Interiorul va creşte din punct de vedere calitativ, Volkwagen încercând să se apropie cât mai mult de segmentul premium.
Echipările de top vor primi un ecran digital de 12.3 inch, care va ţine locul instrumentelor de bord, ca în cazul noului Audi TT. De asemenea, sistemul multimedia va fi capabil să se sincronizeze cu tablete sau telefoane inteligente prin intermediul noii generaţii de sisteme multimedia Modular Infotainment System. Nu va lipsi nici head-up display-ul, sistemul de asistare a remorcii în marşarier şi noua generaţie Park Assist, care va permite parcarea cu faţa.

Pe lângă motorizările pe care le cunoaştem deja, gata să ofere între 120 şi 280 de cai putere, noul Passat va fi gata să adopte şi un nou propulsor diesel bi-turbo. Acesta va avea o capacitate de 2.0 litri şi va fi capabil să livreze 240 de cai putere şi 500 de Nm.

Noul Volkswagen Passat va fi dezvăluit oficial la mijlocul lunii iulie, însă debutul cu public va avea loc în toamnă, cu ocazia Salonului Auto de la Paris.

Comentarii (10)

  • andrei
    Am asteptari foarte mari de la designul noului Passat.Ar trebui sa sparga monotonia generatiei actuale.
    9 3
  • Bucuria cocalarilor cu vw second , si comentatorilor de pe automarket vizavi de alte marci, sa ii vezi pe coca peste 10 ani cand si-or permite-o ce umflati vor fi cu ceafa lata.
    11 12
  • am o presimtire: va fi acelasi design de passat, cu ceva linii un pic modificate si ... marea diferenta ....asteptaaaaati ....
    faruri noi!!!!!!!!!
    numai farurile se vad in teaser pentru ca probabil asta este singurul lucru care se observa ca s-a schimbat :)
    hai acuma, tedeistii care considera normal ca motorul ala sa manace 1 litru de ulei pe luna, hai cu comentariile!!!
    18 18
  • Coca necoca in tarile civilizate va domina iar segmentul. In manelarica daca nu iti cumperi ce vrea orice retard esti cocalar nu ai dreptul de alegi pe banii tai !!
    24 3
  • Daca cearceaful alb -singurul care se vede - e o husa neagra, oare cum sunt restul informatiilor din articol ?
    8 2
  • Iar o sa faca europenii cocalari, habarnisti in ale automobilismului, spre deosebire de cativa comentatori de pe acest site, un lider al clasei medii din acest Passat, la fel ca intotdeauna. De', la ce sa te astepti de la unii care cumpara masini noi dintotdeauna? Sa mai dea pe aici, ca le explicam noi cum sta treaba cu acest Passat.
    11 7
  • Eu nu inteleg de ce se asteapta unii la o mare schimbare de aspect exterior, la fel ca inaintea lansarii Golf 7, nu va fi o mare schimbare, inca nu s-a inteles directia lui VW in aceasta privinta? Cu modelele importante din portofoliu nu vor face prea curand experimente de design, dar din punct de vedere tehnic, al confortului si-al dotarilor cred ca va fi la inaltime, la fel ca si fratele compact Golf, nu in ultimul rand se anunta a fi la aceleasi preturi, deci e cam greu sa nu aiba succes, cel putin in Europa, dar nu numai.
    10 0
  • @ dan_grc

    Probabil asa va fi...
    Intre Golf 5 si Golf 6 sunt mari diferente de design, dar platforma tehnica e identica.
    Intre Golf 6 si Golf 7 diferente mici de design, dar 7-le e o alta masina radical mai buna, de la ampatament, spatiu interior si modularitate, la directia electrica superba si la antifonare.
    La fel se intampla si cu Passatul...
    5 0
  • Poate va avea un design asemanator, insa, pentru ca foloseste noua platforma MQB, va fi o masina total diferita.
    5 0
  • Vechile motoare tdi consumau ulei,cele actuale sunt extraordinare.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru