Volkswagen pregătește o versiune hot-hatch pentru conceptul ID.2all

de Tiberiu Safta
Sambata, 18.03.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a anunțat că versiunea de serie a conceptului ID.2all va avea și o versiune hot-hatch. Noul model electric accesibil al mărcii germane va fi lansat la jumătatea deceniului actual.

În urmă cu câteva zile, Volkswagen a dezvăluit oficial conceptul ID.2all. Acesta anunță un viitor model de serie electric accesibil, de dimensiunile actualului Polo și care va avea un preț de circa 25.000 de euro. Versiunea de serie a conceptului va debuta oficial în 2025, iar modelul va primi inclusiv o versiune de performanță.

Informația a fost confirmată de către Kai Grunitz, membru al Consiliului de Administrație Volkswagen, pentru publicația Top Gear. Noul model ar putea fi botezat GTI sau GTX și va păstra configurația cu un singur motor electric care să transmită puterea către roțile din față.

La acest aspect, Grunitz a precizat că versiunea de serie a lui ID.2all nu va primi tracțiune integrală. Deocamdată, nu există mai multe informații despre viitoarea versiune hot-hatch a noului concept.

În schimb, versiunea obișnuită a viitorului model de serie va avea un motor electric de 226 de cai putere, ceea ce îi va permite lui ID.2all să sprinteze până la 100 de km/h în 6.9 secunde.

Performanțele sunt foarte apropiate de cele ale lui Golf 5 GTI. Cel mai probabil, versiunea de performanță va fi lansată la un an după prezentarea versiunii obișnuite a noului model electric compact.

via Top Gear

Comentarii (3)

  • ACE - Craiova
    Important este ca VW sa concureze la modul real cat mai mult cu TESLA care tinde sa ajunga nr. 2 mondial din 2030, daca evolutia industriei auto din ultimii ani se confirma.

    CONCURENTA face extrem de bine PRETURILOR!!!
    8 3
  • Electrica devine hot hatch la propriu când i se-aprinde bateria, a se vedea Teslele de prin State.
    La cai teoretici însă stau bine, pentru dinamică mai bună le trebuie însă ceva baterii mai ușoare în primul rând.
    3 4
  • Flavius
    Daca vre-ti un ev sa fie hot trebue sa face-ti la baterie sa tina mai mult ca cum zice si kap are putere la baterie sta mai zlab
    1 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru