Volkswagen prezintă conceptul ID.5 GTX Xcite: vopsea preluată de la modele Lamborghini

de Tiberiu Safta
Marti, 13.09.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a dezvăluit un nou concept bazat pe modelul electric ID.5 GTX. Acesta este botezat Xcite și a fost creat de un grup de 14 oameni pe parcursul unui an. Conceptul este vopsit într-o culoare specială, preluată de la modele Lamborghini, iar mașina vine dotată și cu un skateboard electric.

La o săptămână după ce Volkswagen a dezvăluit conceptul ID. Xtreme, constructorul german a tocmai a dezvăluit un nou astfel de concept, bazat pe o mașină de serie. De data aceasta, noul concept poartă numele ID.5 GTX Xcite și, așa cum sugerează numele, este bazat pe ID.5 GTX.

Noul concept a fost creat de către un grup de 14 ucenici ai mărcii de la Wolfsburg pe parcursul unui an. Mașina este vopsită într-o culoare specială cu finisaje lucioase și mate, preluată de la modelele Lamborghini. În părțile laterale avem și o grafică specială reprezentată prin dungi negre în combinație cu portocaliu.

Tot la exterior avem și jante speciale de 22 de inch din aluminiu și vopsite în câmp electrostatic, precum și aripi față și spate noi și praguri mai late, care îi oferă conceptului un aspect mai agresiv. Plafonul este vopsit în negru, la fel și emblemele Volkswagen, care se asortează cu accentele negre văzute la exterior.

Habitaclul conceptului conține materiale ecologice, scaunele fiind îmbrăcate în alcantara, în combinație cu piele vegană, cu accente portocalii prezente la scaune, volan, panourile portierelor și la planșa de bord.

Aici avem și un sistem audio cu 10 amplificatoare și cu o putere de 2000 de Wați. Conceptul vine echipat și cu un skateboard electric, amplasat în portbagaj.

Noul concept este bazat pe cea mai puternică versiune a lui ID 5, GTX. Asta înseamnă un propulsor electric de 299 de cai putere, alimentat de o baterie de 82 kWh. Modelul de serie atinge o viteză maximă de 180 de km/h (limitată electronic) și accelerează de la 0 la 100 de km/h în 6.3 secunde, iar autonomia modelului este de 491 de kilometri în regim WLTP.

via Volkswagen

Comentarii (2)

  • unu altu
    Si sa inteleg ca pretul creste cu vreo 10000 euro datorita vopselei Lamborghini. Altfel e degeaba!
    4 0
  • Clar o sa facă diferența la vânzări. Vopseau este un criteriu esențial in decizia de cumpărare si cu ce vin acuma, mașina devine un “must have”… concluzia este ca încă si bani de aruncat.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru