Volkswagen T-Cross ar putea fi lansat în septembrie: noul SUV va prelua elemente de design și motoare de la Polo

de Daniel Popescu
Luni, 22.01.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen T-Cross, viitorul SUV subcompact al mărcii germane, se va lansa cel mai probabil la Salonul Auto de la Paris din luna septembrie și va prelua elemente de design și motorizări de la Polo.

În urmă cu aproape doi ani, Volkswagen a dezvăluit conceptul T-Cross Breeze (foto), un SUV decapotabil despre care am aflat ulterior că va primi o versiune de serie.

Spre finalul anului trecut au apărut informații cu privire la faptul că lansarea este programată în cursul anului 2018, iar ultimele detalii din presă britanică avansează Salonul Auto de la Paris din luna septembrie drept cea mai posibilă perioadă pentru dezvăluirea oficială.

Numele modelului de serie va fi Volkswagen T-Cross, iar acesta va fi pozionat în gamă ca un SUV subcompact ușor mai mic în dimensiuni decât noul T-Roc. Știm deja că noul T-Cross nu va fi decapotabil, dar și că va utiliza platforma MQB a Grupului Volkswagen, astfel că va prelua o serie de elemente de design de la modele precum Polo sau Seat Arona. De asemenea, potrivit unor informații anterioare, modelul va prelua și o parte din motorizările lui Polo, în condițiile în care, în versiune de concept, T-Cross era echipat cu un motor TSI cu trei cilindri de un litru care dezvoltă 110 cai putere și 175 Nm.

Noul T-Cross va avea rivali precum Nissan Juke sau Seat Arona, iar germanii pregătesc și o versiune R-Line, care a fost deja testată pe circuitul de la Nurburgring.

Volkswagen T-Cross face parte dintr-o ofensivă puternică a Grupului german care prevede lansarea a nu mai puțin de 19 SUV-uri până în 2020, chiar dacă unele dintre ele nu vor ajunge și pe piața europeană. Volkswagen speră să direcționeze o bună parte din profiturile obținute de SUV-uri către dezvoltarea gamei de modele electrice sub brandul ID.

Via Carscoops

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru