Volkswagen Up! ar putea fi eliminat din gamă: mașina de oraș, victima SUV-urilor și a normelor de poluare

de Daniel Popescu
Sambata, 16.09.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen ia în calcul eliminarea modelului de oraș Up! de pe piața europeană, ca urmare a creșterii interesului pentru SUV-uri și a normelor de poluare din ce în ce mai stricte.

Monovolumele nu reprezintă singurul segment auto care are de suferit ca urmare a popularității majore a SUV-urilor din ultimii ani. Deși se adresează unui public complet diferit, mașinile de oraș sunt la rândul lor în pericol, ca urmare a scăderii vânzărilor, dar și a introducerii unor restricții mai dure în privința emisiilor.

Oficialii Volkswagen oferă ca exemplu Up!, care ar putea fi eliminat din gamă întrucât germanii nu consideră că este profitabil să investească bani pentru reducerea emisiilor într-un model cu vânzări în scădere.

"Va exista un viitor pentru acest segment, dar trebuie să cântărim ce profituri și ce efecte pozitive din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon avem pentru Up! În cazul mașinilor mici, este foarte greu să aduci nivelul emisiilor sub 93 sau 95 de grame de dioxid de carbon pe kilometru fără să nu adaugi un cost semnificativ. Devine complicat. Un Up! electric are mult mai mult sens", afirmă Herbert Diess, șeful celor de la Volkswagen.

De altfel, Up! este deja disponibil și într-o versiune electrică.

Cu o problemă similară se confruntă și Skoda în cazul modelului Citigo dezvoltat pe aceeași platformă ca Up!. Cel puțin pentru moment, cehii nu se gândesc încă la eliminarea modelului, ci mai degrabă la lansarea unei versiuni electrice.

Via Carscoops

Comentarii (5)

  • Octavian
    La cat de urat e normal ca nu se vinde.
    Totusi nu pot sa inteleg cu poate un SUV (fie el si mic) sa fie mai putin poluant decat acest micut UP.
    10 6
  • @Octavian. Un suv nu consuma mai putin decat up, dar poti sa bagi bani pentru asta (nu doar software).
    4 2
  • hahahahah ce minciuni gogonate scot astia de la Vw de te doare capu....
    Mai bine ar spune din prima ca nui intereseaza de poluare si mediu inconjurator si ca tot ceea ce isi doresc e sa elimine modelele care nu aduc profit companiei si sa construiasca masini asemanatore putin mai inalte ca sa ofere senzatia de 'regie' la volan......sa le umfle pretul destul de mult si pe urma fraieri sa le cumpere....
    19 2
  • cred ca ar trebui sa-si schimbe si numele in geldvagen
    3 0
  • @tzenu_bmw
    Doar VW face asa? Sau ai tu un dispret pentru ei?
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru