Volkswagen va comercializa în Europa mașini produse în China

de Alexandru Monenciu
Marti, 06.12.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Gigantul german va comercializa, pe Bătrânul Continent, mașini produse în China. Este vorba despre versiunea de producție a conceptului Cupra Tavascan.

Tesla, BMW și Grupul Renault sunt câteva exemple de producători care vând în Europa mașini produse în China. Este vorba despre Model 3, iX3, respectiv Dacia Spring.

Celor 3 li se alătură acum și Grupul Volkswagen. Din cauza capacității limitate de producție a uzinelor sale din Europa, marca germană va exporta din China, pe Bătrânul Continent, versiunea de producție a conceptului Cupra Tavascan.

SUV-ul de performanță va fi produs la uzina din Anhui, China. Va împărți arhitectura MEB cu modelele din familia ID de la Volkswagen.

Deocamdată, gigantul german nu are în plan să vândă în Europa și alte mașini produse în China.

Conceptul Cupra Tavascan a fost dezvăluit în 2019, iar prototipurile au fost surprinse deja în teste. În cea mai puternică versiune, Tavascan va oferi 2 motoare electrice și peste 300 de cai putere, potrivit zvonurilor.

Versiunea de serie a conceptului Cupra Tavascan este așteptată să debuteze pe piața europeană în 2024.

via Automotive News

Comentarii (2)

  • Grupul Volkswagen voia să construiască în Europa, până în 2030, șase fabrici pentru producerea bateriilor auto pentru mașinile electrice. Dar costurile ridicate ale energiei electrice au determinat gigantul de pe piața auto să renunțe la acest proiect. Thomas Schäfer, președintele grupului, a anunțat că fără scăderea masivă a prețului energiei electrice, nu se poate pune problema sustenabilității mașinilor electrice. Și nici a investițiilor în fabrici pentru producerea acumulatorilor. Iar toate acestea sunt imposibile fără gazul rusesc, spune oficialul VW.
    In același timp, Schäfer s-a declarat îngrijorat și de evidențele care au explodat în SUA, anume cât de poluant este procesul de producție a bateriilor auto, câtă energie se consumă pentru producerea lor, cât curent suplimentar folosesc mașinile electrice. Plus faptul că nu există soluții ecologice pe termen scurt și mediu pentru casarea în siguranță a bateriilor, ceea ce produce o poluare mult mai periculoasă.
    Schäfer consideră că, atunci când vor exista răspunsuri și soluții științifice la toate aceste probleme, Volkswagen va continua investițiile în dezvoltarea tehnologiei pentru mașinile electrice.

    https://ecomento.de/2022/11/29/vw-warnt-steigende-energiekosten-in-der-eu-machen-batteriewerke-unrentabel/
    6 2
  • Seriff
    Normal, plus ca omul stie ca nu se vor vinde, cum nu se vand nici acum, daca nu aveau termice in oferta trageau demult oblonul
    4 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru