Volkswagen va construi o fabrică de mașini electrice în SUA: “Suntem 100% implicați în acest proiect și purtăm negocierile necesare”

de Paul Cosma
Joi, 29.11.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen analizează posibilele locații unde va construi o nouă fabrică de mașini electrice în Statele Unite, potrivit directorului VW pentru piața americană.

În urmă cu câteva săptămâni, grupul Volkswagen a anunțat că va cheltui aproximativ 44 de miliarde de euro, până în 2023, pentru dezvoltarea mașinilor sale electrice. Suma este cu 10 miliarde mai mare față de bugetul anunțat inițial în 2017.

O parte din acest buget urmează să fie folosit și pentru construcția unei noi fabrici în Statele Unite, pentru producția de vehicule electrice. Anunțul a fost făcut de Scott Keogh, noul CEO al Volkswagen Group of America.

“Suntem 100% implicați în acest proiect de construcție a unei fabrici de mașini electrice în SUA. Purtăm negocierile necesare în acest moment,” a declarat Keogh.

Până ca fabrica să fie construită, Volkswagen se gândește să producă mașini electrice la uzina sa din Chattanooga, Tennessee. Ulterior, noua fabrică ar urma să preia întreaga producție de mașini electrice în SUA.

Via Reuters

Comentarii (5)

  • europenii construiesc fabrici de masini americanii si le inchid
    4 2
  • Vw a pierdut startul cu vreo 10 ani. S-a trezit in ceasul al 12-lea.
    4 0
  • Edikkk
    În SUA..... Europa? La coada vacii, adică cu motorină.... că aşa ne distrug germanii
    5 1
  • inexorabil
    Mafikkk, uite, și eu contribui la “distrugerea” ta și ȋncă o fac ȋn mod deliberat…Ȋți amintești când ți-am promis, ȋn urmă cu un an, că voi trece pe Diesel, deși eu sunt adeptul benzinei? Numai așa, de afurisit :D

    Nț-nț, ei poftim, și “D”-ul ăsta care cică reprezintă un emoticon provine tot de la Diesel.

    Cine știe…poate că voi ȋnființa site-ul dieselmarket.ro, ȋnfrățit cu “Diesel Power” din SUA (“The world’s largest Diesel magazine”) – mai mult, poate că se va repeta Potopul, dar cu motorină ȋn loc de apă și special ȋn direcția ta.

    Ziua Diesel, noaptea Diesel, dimineața Diesel iară!
    NOx și fum cât să cuprindă tot, la scară planetară,
    Bateriile lui Edikkk se-ngrozesc ȋn disperare,
    Vai, Electrikkk, nicio șansă ca să scapi de afumare…

    PS. Clar că am plecat cu sorcova, dar ghici ce: mai ȋntâi, m-am oprit la pompă, ca să alimentez cu _ _ _ _ _ _ (completează tu).
    2 3
  • Edikkk
    Dle Inexorabil, mă bucur că aţi cumparat influenţat de mine. Chiar dacă în mod negativ.
    Poate întro zi, în mod pozitiv.

    Aveţi dreptul absolut să cumpăraţi ce vă place, desigur.

    Dvs, îmi permit să cred, spun (îmi cer scuze) fost bucureştean, peste 40 ani, de mult pe pământ american, sper să aveţi câţi mai mulţi prieteni (desi in capitalismul din SUA este foarte greu să ai mulţi prieteni, ci foarte puţini spre deloc) poate prindeţi şi unul cu o maşină Tesla ,să vă faceţi o idee.

    O zi bună.
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru