VW mărește bugetul de investiții pentru următorii 5 ani: 44 de miliarde de euro pentru dezvoltarea mașinilor electrice

de Paul Cosma, Foto: VW
Sambata, 17.11.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Volkswagen a anunțat că va cheltui aproximativ 44 de miliarde de euro, până în 2023, pentru dezvoltarea mașinilor sale electrice. Suma este cu 10 miliarde mai mare față de bugetul anunțat inițial în 2017.

Platforma modulară MEB, dedicată mașinilor electrice care vor rezulta din dezvoltarea conceptelor Volkswagen ID și ID Buzz, este gata să fie folosită de grupul german pentru proiectul ambițios de lansare a viitoarelor modele cu emisii zero.

Volkswagen, Skoda, Seat și Audi sunt cele 4 branduri care vor beneficia de noua platformă prin care grupul vrea să producă 10 milioane de mașini în următorii ani, respectiv “primul val de electrice”.

Grupul german a anunțat oficial creșterea bugetului de investiții pentru dezvoltarea mașinilor electrice, până în 2023. Volkswagen ar urma să cheltuie 44 de miliarde de euro în următorii 5 ani, cu 10 miliarde mai mult decât anunțase în bugetul stabilit în 2017.

Conducerea VW a votat vineri planul pentru începerea producției în masă a mașinilor electrice, o decizie radicală având în vedere scandalul Dieselgate din 2015.

Volkswagen susține că va construi până la 15 milioane de “electrice” în următorii ani pe platforma MEB.

Mai mult, VW a anunțat oficial și convertirea fabricilor din Zwickau, Emden și Hanovra pentru producția de vehicule electrice. În acest caz, nemții au dat asigurări că angajații își vor păstra locurile de muncă până în anul 2028.

Via VW

Comentarii (5)

  • Au mărit bugetul prevăzut din 2017 cu doar 10 miliarde ? Ori le măresc din pix, ca să sperie concurența, ori acest grup are fonduri nelimitate, este practic o aroganță să anunti asemenea bugete după ce-ai plătit cele mai mari amenzi din istoria industriei auto.
    6 1
  • Astia au un joben fermecat din care scot o gramada de bani? Sa cred ca n-au fost afectati de scandalul diesel si ca e totul ok dupa miliardele platite? S-au e gargara sa-si linisteasca investitorii?
    3 1
  • În anul fiscal 2017, veniturile din vânzări ale Grupului Volkswagen au crescut cu 6,2% față de anul precedent, ajungând la 230,7 miliarde de euro din cauza factorilor legați de volum.
    Oare le ajunge sa investeasca 44 de miliarde, in masinile electrice? Investitia se intinde pe urmatorii 5 ani. Si nu stim inca cifrele pe 2018.
    3 0
  • ...urmariti cu atentie cine detine compania si vi se va explica de unde sunt banutii. Se mizeaza pe CREDITE pe termen lung si foarte lung pentru investii. Nu se arunca pe tejghea papornita cu bani lichizi....

    Iar efectul "wow" funtioneaza doar la opinca si este cunoscut ca marketing si imagine.
    2 0
  • Mai bine ar dona 10 miliarde pentru catedrala noastra...ca fiecare enorias sa primeasca o bucata gratuit...
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru