Volkswagen vrea producție anuală de un milion de electrice, până în 2022: nemții vor deschide două fabrici noi în China

de Paul Cosma
Marti, 29.10.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen vrea să ajungă la o producție anuală de un milion de mașini electrice, până în 2022. În acest sens, nemții vor deschide două fabrici noi în China, potrivit planurilor consultate de Reuters.

Volkswagen a anunțat recent că a contractat o cantitate suficientă de baterii pentru a produce “primul val de mașini electrice”, până în 2023. Oficialii constructorului au spus că vor purta “negocieri permanente” cu furnizorii în următorii 3-5 ani, astfel încât să-și asigure materia primă pentru proiectele planificate.

Volkswagen vrea să-și accelereze producția de electrice la un milion de unități pe an, până cel târziu în 2022. Potrivit planurilor consultate de agenția Reuters, VW vrea să deschidă două fabrici noi în China, o piață considerată esențială în cursa electrificării.

Cele două uzine vor avea o capacitate de producție de 600.000 de unități, conform planurilor VW.

De curând, Volkswagen a demarat un proiect-pilot pentru dezvoltarea și producția proprie de baterii pentru mașini electrice. Nemții vor construi o fabrică de 16 GWh în orașul Salzgitter, iar producția de serie este programată să înceapă în 2023-2024.

Via Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru