VW Golf 24 - un Golf de 440 de cai la Cursa de 24 de ore de la Nurburgring

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 10.02.2011
Fanii Cursei de 24 de ore de la Nurburgring vor vedea în 2011 la lucru pe legendarul circuit din Germania o versiune specială, de 440 de cai putere, a lui VW Golf.

Esential

440 de cai putere şi 540 Nm va dezvolta motorul de 2.5 litri al lui Volkswagen Golf 24.

Volkswagen va alinia la startul Cursei de 24 de ore de la Nurburgring din acest an o versiune de 440 de cai putere a lui Golf. Constructorul german priveşte acest eveniment ca pe o ocazie de a sărbători cu mare fast 35 de ani de la lansarea primei versiuni GTI.

Cei 440 de cai putere dezvoltaţi de motorul turbo cu cinci cilindri de 2.5 litri vor fi struniţi de o cutie cu şase trepte. Modelul prezent pe circuitul de la Nurburgring va avea 540 Nm tracţiune integrală, pentru a putea să facă faţă cerinţelor uneia dintre cele mai dure competiţii de anduranţă din lume. 

"Prin noul Golf 24 ne continuăm implicarea de succes în cursa de 24 de ore de la Nurburgring. Evenimentul este extrem de popular, este una dintre cursele clasice din motorsport şi, datorită distanţelor care trebuie parcurse şi circuitului unic, reprezintă şi o provocare tehnică de top", a declarat Kris Nissen, directorul diviziei de motorsport a celor de la Volkswagen.

Cursa de 24 de ore de la Nurburgring va avea loc în acest an între 23 şi 26 iunie, modelul german fiind testat deja de inginerii Volkswagen în Portugalia şi Italia.

via | Volkswagen

Comentarii (4)

  • 440 CAI 540 NM
    TRACTIUNE PE SPATE ,SPER.
    0 11
  • tdi power
    si neaparat tdi
    4 4
  • n ati citit articolul?
    scrie clar acolo 2.5 turbo benzina si tractiune integrala..
    11 2
  • Nu-i R15
    Asa ca fara diesel.

    Iar ca sa castigi DTM cu diesel, trebuie sa te numesti BMW.

    Oare un vames isi permite BMW? (Fabrica nu masina)
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru