Wittmann a câştigat cursa de DTM de la Nurburgring şi este aproape de titlu

de Daniel Popescu
Luni, 18.08.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Marco Wittmann, unul dintre piloţii celor de la BMW, a câştigat cursa de la Nurburgring şi este foarte aproape să devină campion în Campionatul German de Turisme.

Am avut un start bun, iar în primele tururi am putut să-mi construiesc un avans. La finalul cursei am fost un pic sub presiune şi m-am chinuit cu pneurile, dar în ansamblu a fost un weekend grozav pentru noi.

Marco Wittmann
Pilot BMW
Circuitul de la Nurburgring a găzduit la sfârşitul săptămânii trecute cea de-a şaptea etapă a sezonului din Campionatul German de Turisme, care a fost dominată de cei de la BMW.

Marco Wittmann, unul dintre piloţii echipei RMG BMW, a plecat din pole position şi şi-a păstrat prima poziţie de la început până la sfârşit, cu excepţia turului în care a intrat la boxe pentru efectuarea schimbului obligatoriu de pneuri.

Victoria sa nu a fost însă atât de uşoară precum pare la prima vedere, întrucât în unele momente a fost atacat de Mike Rockenfeller de la Audi. Acesta din urmă s-a apropiat ameninţător în ultimele tururi, însă nu a reuşit să iniţieze un atac decisiv şi s-a mulţumit cu locul doi, obţinut după ce a trecut la start de Edoardo Mortara.

Esential 64 de puncte este avansul lui Marco Wittmann in clasamentul general
75 de puncte mai sunt disponibile in ultimele trei curse ale sezonului
Audi a ratat astfel oportunitatea de a obţine prima victorie a sezonului, însă şi-a adjudecat locurile 2-3, întrucât Mortara a rezistat la rândul său atacurilor venite pe final din partea lui Paul di Resta de la Mercedes.
Daniel Juncadella şi Christian Vietoris au completat clasamentul pentru Mercedes, în timp ce Maxime Martin şi Martin Tomczyk au terminat pe locurile şapte şi, respectiv, opt pentru BMW.

Mattias Ekstrom a fost nevoit să abandoneze în primul tur din cauza unor defecţiuni tehnice, astfel că şansele pilotului Audi la titlu au scăzut semnificativ. Cu numai trei curse înainte de final, Wittmann are un avans de 64 de puncte în fata suedezului cu 75 maxim disponibile.

Următoarea etapă de DTM va avea loc în 14 septembrie pe circuitul Lausitzring din Germania.

DTM - Rezultate cursa Nurburgring: 

 1.  Marco Wittmann          RMG BMW          1h09m42.802s
 2.  Mike Rockenfeller       Phoenix Audi          +1.286s
 3.  Edoardo Mortara         Abt Audi             +12.019s
 4.  Paul di Resta           HWA Mercedes         +12.815s
 5.  Daniel Juncadella       Mucke Mercedes       +13.717s
 6.  Christian Vietoris      HWA Mercedes         +24.918s
 7.  Maxime Martin           RMG BMW              +28.921s
 8.  Martin Tomczyk          Schnitzer BMW        +38.521s
 9.  Robert Wickens          HWA Mercedes         +43.197s
10.  Pascal Wehrlein         HWA Mercedes         +45.377s
11. 
Adrien Tambay Abt Audi +48.071s 12. Bruno Spengler Schnitzer BMW +49.834s 13. Antonio Felix da Costa MTEK BMW +50.150s 14. Joey Hand RBM BMW +20.955s 15. Jamie Green Rosberg Audi +52.771s 16. Gary Paffett HWA Mercedes +57.056s 17. Timo Glock MTEK BMW +58.557s 18. Vitaly Petrov Mucke Mercedes -1 lap Retirements: Augusto Farfus RBM BMW 35 laps Nico Muller Rosberg Audi 10 laps Timo Scheider Phoenix Audi 8 laps Miguel Molina Abt Audi 4 laps Mattias Ekstrom Abt Audi 3 laps

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru