World Car of the Year 2015 îşi anunţă finaliştii: Mustang, Passat şi C-Klasse

de Sebastian Toma
Vineri, 06.03.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Juriul care acordă premiul "World Car of The ear" a anunţat finaliştii Ediţiei 2015. Pentru categoria principală se înfruntă Ford Mustang, Mercedes-Benz C-Klasse şi Volkswagen Passat. Câştigatorul va fi anunţat la începutul lunii aprilie.

Esential 75 de juraţi decid cine câştigă titlul de World Car of the Year în 2015.
Ediţia 2015 a concursului World Car of the Year şi-a anunţat finaliştii. După cum ne-au obişnuit, juraţii au anunţat modelele ajunse în finală în cadrul Salonului Auto de la Geneva, în timp ce clasamentul final va fi anunţat la Salonul Auto de la Chicago, programat la o lună distanţă. Aşadar, la începutul lunii viitoare vom cunoaşte şi câştigătorii ediţiei 2015 a World Car of the Year pentru toate cele cinci categorii din condurs. Pentru premiul cel mare se luptă în acest an Ford Mustang, Mercedes-Benz C-Klasse şi Volkswagen Passat, acesta din urmă bucurându-se de distincţia ”Maşina Anului 2015 în Europa” acordată în cadrul actualei ediţii a Salonului Auto de la Geneva.

Juriul World Car of the Year este format din 75 de jurnalişti auto din lume, care formează o comunitate de experţi în domeniu. Finaliştii au fost aleşi în urma unui vot secret, fiecare jurat având un plic în care a introdus top 3-ul său personal pentru fiecare categorie în parte, iar voturile au fost numărate apoi de specialiştii de la KPMG, o firmă specializată de contabilitate.

La fel ca în cazul concursului ”Maşina Anului în Europa”, România nu are niciun jurat în World Car of the Year. Statele Unite ale Americii, China şi Germania au cei mai mulţi juraţi în juriul acestui concurs.

Urmareste Automarket
Ediţia precedentă a World Car of the Year a fost câştigată de Audi A3. La vremea respectivă, premiul cel mare a fost disputat între Audi A3, BMW Seria 4 şi Mazda3. Tendinţa a fost urmată şi în 2015, când două modele de volum se întrec cu un model premium în finală.
La fel ca în anii trecuţi, mărcile BMW, Mercedes-BEnz şi Volkswagen sunt prezente din nou în finală cu mai multe modele. Constructorii germani au câte un finalist la fiecare categorie, cum au avut şi la ediţia trecută. Apariţia surpriză este din nou Citroen C4 Cactus, un model care a ieşit pe locul doi în categoria principală la Maşina Anului 2015 în Europa, după Volkswagen Passat.

FINALIŞTII WORLD CAR OF THE  YEAR 2015

WORLD CAR OF THE YEAR WORLD LUXURY CAR WORLD PERFORMANCE CAR WORLD GREEN CAR WORLD CAR DESIGN
Ford Mustang BMW i8 BMW M4 Coupe/M3 Sedan BMW i8 Citroen C4 Cactus
Mercedes-Benz C-Klasse Mercedes-Benz S-Klasse Coupe Jaguar F-Type R Coupe Mercedes-Benz S500 Plug-in Hybrid Mercedes-Benz C-Klasse
Volkswagen Passat Range Rover Autobiography Black LWB Mercedes AMG GT Volkswagen Golf GTE Volvo XC90

Via WCOTY

Comentarii (8)

  • sa inceapa voturile...negative:
    - Mondeo
    - S-Klasse
    - AMG GT
    - i8
    - Cactus (sauXC?)
    10 17
  • cand castigi Autovot-ul in Romania, COTY ramane doar o formalitate :)
    23 5
  • mircea
    @gigi_frana
    De obicei nu fac de-astea, da'...
    http://i.imgur.com/1wRt49z.gif
    13 2
  • Mustang va castiga pentru ca e primul Mustang din istorie care e global, fiind comercializat oficial de Ford si in afara Americii (plus ca vine si cu 2.3-ul turbo care e pe placul europenilor).
    8 8
  • Sa inceapa licitatia deci! :)
    8 2
  • Ma bucur ca Mercedes are o masina in fiecare categorie. Asta cred ca spune multe. Mai multe SI MAI TARE decat orice "Mercedes killer" care nu se vede pe nicaieri.
    Audi A7 e o masina foarte buna, cu calitati incontestabile. Dar sa il pui in fata unui CLS sau un S Class coupe, am crezut ca e posibil numai in Pakistan, Uganda sau ... alegeti voi.
    14 13
  • Ar putea castiga Mercedes pe linie...:)
    4 1
  • Nu inteleg ce cauta C-class la world class design, si nu S-class coupe + cred, ca merita si NSx sa fie in acest top...
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru