WRC Grecia: Loeb iese in decor, Hirvonen invinge si se apropie la General

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 15.06.2009
Mikko Hirvonen a reusit sa invinga in etapa de WRC din Grecia in urma erorilor principalilor sai adversari. Diferenta dintre finlandez si Loeb e acum de doar 7 puncte la General.

Weekendul carer tocmai s-a incheiat nu a fost deloc unul de bun augur pentru favoriti in diferitele competitii de motorsport care s-au desfasurat sambata si duminica. Daca la Cursa de 24 de ore de la Le Mans castigatorul s-a numit in sfarsit Peugeot 908 HDI, dupa trei ani de dominatie a prototipurilor diesel Audi, in Campionatul Mondial de Raliuri (WRC), Sebastian Loeb a suferit un accident spectaculos, iesind din cursa pentru puncte in Raliul Greciei.

Invingatorul unuia dintre cele mai dure raliuri ale lumii a fost la final marele rival al lui Loeb, finlandezul Mikko Hirvonen, care si-a dus Ford Focus-ul de competitie pe prima pozitie, profitand la maximum de erorile adversarilor sai. Victoria lui Hirvonen il readuce in calculele pentru titlul mondial pe finlandezul de la Ford, care se afla acum la doar 7 puncte distanta de Loeb, desi francezul de la Citroen reusise sa castige in primele 5 etape ale sezonului.

Hirvonen a reusit un parcurs de exceptie in cele trei zile ale Raliului Greciei, cea de-a saptea etapa a sezonului aducand prima victorie a anului pentru finlandez, a opta a cerierei si prima dupa triumful din Raliul Japoniei 2008.

Intrat cu un avans cosiderabil fata de urmaritorii sai in ultima zi de probe speciale ale Raliului Acropole, dupa ce Loeb s-a rasturnat sambata iar Latvala a pierdut sefia vineri iesind in decor, Hirvonen a reusit sa termine raliul la un minut si 13 secunde in fata locului al doilea, Sebastien Ogier, care desi a rulat pe un Citroen C4 nu a adunat puncte pentru constructorul francez deoarece nu se afla printre nominalizatii in acest sens de echipa din Hexagon. Pe trei a venit Jari-Matti Latvala, "dubla" virtuala a celor doi piloti Ford aducandu-i echipei maximum de puncte de etapa, 18, si apropiind Ford de Citroen in clasamentul general, unde doar 15 puncte mai despart cele doua echipe.

Dupa victoria din Grecia si dupa alte pozitionari pe a doua treapta a podiumului in patru etape ale acestui sezon, Hirvonen ii sufla in ceafa lui Loeb, aflandu-se la doar 7 puncte diferenta de alsacianul care ramane totusi favorit la castigarea titlului in WRC 2009.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru