Avancronica Raliului Portugaliei: Ogier favorit, Kubica debutează pe macadam

de Daniel Popescu
Joi, 11.04.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastien Ogier este principalul favorit la victorie în Raliul Portugaliei, însă toate privirile se vor îndreptă spre Robert Kubica, care debutează pe macadam la clasa WRC2.

Esential 15 probe speciale va avea Raliul Portugaliei
După decizia lui Sebastien Loeb de a se retrage parţial din Campionatul Mondial de Raliuri, fanii aşteptau o luptă echilibrată pentru titlul mondial din acest sezon.

În schimb, ei au primit un nou pilot dominant în persoana lui Sebastien Ogier, care a câştigat două dintre cele trei etape ale sezonului, a fost învins doar de Loeb în Raliul Monte Carlo şi s-a instalat confortabil în fruntea clasamentului general.

Inevitabil, francezul este principalul favorit la victorie în Raliul Portugaliei de la sfârşitul acestei săptămâni, chiar dacă acesta este precaut în declaraţii în special în privinţa competitivităţii lui Volkswagen Polo R WRC pe macadam.

Considerat la începutul anului drept principalul său rival, Mikko Hirvonen nu a reuşit încă să demonstreze că poate lupta cu regularitate pentru victorii, în ciuda faptului că este considerat pilotul de bază al celor de la Citroen, care mizează şi pe veteranul Dani Sordo.

La rândul său, Jari Matti Latvala nu a reuşit încă să convingă, astfel că un rival surpriză la victorie pentru Ogier ar putea fi şi Mads Ostberg de la M-Sport.

Pe lângă interesul pentru victorie la clasa principală, un alt punct de atracţie al Raliului Portugaliei va fi debutul lui Robert Kubica la clasa WRC2. Fostul pilot de Formula 1 a impresionat în Raliul Insulelor Canare din Campionatul European de Raliuri, însă în Portugalia va avea parte de prima experienţă pe macadam, motiv pentru care acomodarea va fi una destul de dificilă. Polonezul se va alinia la start la volanul unui Citroen DS3 RRC şi spera să obţină un rezultat care să-i ofere încredere pentru celelalte şase etape de WRC pe care le va aborda pe parcursul acestui an.

Urmareste Automarket
Raliul Portugaliei a început joi cu sesiunea de calificări câştigată de Dani Sordo, în timp ce Ogier s-a mulţumit cu locul doi în condiţiile în care este afectat de o răceală.
Clasamentul a fost completat de Jari-Matti Latvala, Mads Ostberg şi Mikko Hirvonen.

Raliul propriu-zis va începe vineri cu cinci probe speciale, va continua sâmbătă cu alte şase probe şi se va încheia duminica cu ultimele patru probe speciale. În total, piloţii vor parcurge 386.73 kilometri în regim de competiţie.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru