Citroen aşteaptă rezultate pozitive de la Raikkonen în Raliul Bulgariei

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 23.06.2010
Oficialii Citroen Junior sunt mulţumiţi de performanţele lui Kimi Raikkonen în testele pe asfalt şi anticipează ca finlandezul va obţine rezultate bune în Raliul Bulgariei.

Kimi Raikkonen a participat recent la Raliul Lanterna din Italia pentru a se acomoda cu suprafaţa de asfalt la volanul maşinii Citroen Junior.

Finlandezul nu a mai pilotat niciodată o maşină de WRC pe o astfel de suprafaţă, însă testele au devenit necesare ca urmare a faptului că următoarele patru etape se desfăşoară pe asfalt.

Fostul campion mondial de Formula 1 a impresionat în Raliul Lanterna, acolo unde a ocupat prima poziţie până în ultima probă specială, dar şi într-o sesiune de teste de două zile în sudul Franţei.

Finlandezul a fost acompaniat de coechipierul său Sebastien Ogier, iar echipa a constatat că Raikkonen a fost pilotul mai agresiv dintre cei doi, mai ales prin prisma experienţei pe care o are pe această suprafaţă din Formula 1. "Ne aşteptam ca Raikkonen să se simtă mai încrezător pe asfalt, întrucât are un background mai puternic, şi suntem încântaţi să constatăm că aşa au stat lucrurile", a declarat Benoit Nogier, managerul echipei Citroen Junior.

Raliul Bulgariei, care va avea loc în weekendul 9-11 iulie, se va desfăşura pe o suprafaţă asfaltică preponderent denivelată şi rapidă, destul de diferită de cea întâlnită în Raliul Lanterna şi în testele din Franţa.

Via | WRC

Comentarii (2)

  • Alexandra1710
    Kimi
    Dumnezeu sa-l ajute sa se ridice la nivelul asteptarilor sau chiar sa le depaseasca ! :) Gonna be fine :) !
    12 9
  • fin
    Cu o Finlandia in fata poate ca ar reusi ceva..
    6 10

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru