Citroen mizează pe Meeke şi Ostberg în sezonul 2014 din WRC

de Daniel Popescu
Marti, 10.12.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kris Meeke şi Mads Ostberg vor fi piloţii principali ai echipei Citroen în sezonul 2014 al Campionatului Mondial de Raliuri, în timp ce Khalid Al Qassim va participa la patru etape.

Esential 10 este numarul etapelor de WRC la care a participat Kris Meeke in cariera
2006 este sezonul in care a debutat Mads Ostberg in WRC
4 este locul pe care a terminat Mads Ostberg sezonul 2013 al Campionatului Mondial de Raliuri
4 este numarul etapelor in care va lua startul Khalid Al Qassimi in sezonul 2014 pentru Citroen
Citroen a luat o decizie finală în privinţa liniei de piloţi pe care o va alinia la startul sezonului 2014 al Campionatului Mondial de Raliuri.

Echipa constructorului francez va fi alcătuită din Kris Meeke şi Mads Ostberg, doi dintre cei aflaţi pe lista scurtă de cinci nume anunţată anterior. Meeke a câştigat titlul în Intercontinental Rally Challenge în 2009, însă a participat în numai 10 etape de WRC, dintre care două pentru Citroen în 2013.

"Este o oportunitate incredibilă.

Întotdeauna am fost aproape de Citroen în ultimii ani. Sunt foarte norocos să fiu capabil să lucrez cu o echipă care are atât de multă experienţă şi atât de multe titluri. Am participat în numai 10 etape de WRC. Cred că am ceva potenţial, dar trebuie să câştig experienţă", a declarat nord-irlandezul.

De cealaltă parte, Ostberg concurează în WRC din 2006, iar până acum a urcat doar la volanul lui Subaru Impreza WRC şi Ford Fiesta RS WRC. Norvegianul a ocupat locul patru în clasamentul general din 2013 şi este încrezător că se va adapta rapid la Citroen.

"Sunt foarte bucuros şi mândru să mă alătur celor de la Citroen. Am muncit din greu pentru a obţine un loc. După ce am urmărit Citroen câştigând atât de mulţi ani, este un vis devenit realitate să fac parte din această echipă. Chiar dacă nu ştiu încă echipa sau maşina, pot să recunosc valoarea băieţilor. Vreau să obţin rezultate bune şi să încerc să câştig câteva raliuri", a precizat el.

Khalid Al Qassimi va rămâne al treilea pilot al echipei ca parte a finanţării asigurate de Abu Dhabi, iar acesta va concura pentru echipă în etapele din Suedia, Portugalia, Italia şi Spania.

Citroen va prezenta oficial echipa pentru sezonul 2014 în cadrul unei conferinţe de presă care va avea loc luni, 16 decembrie la 15:30, ora României, şi care va fi transmisă în direct pe site-ul oficial al echipei.

HIRVONEN, SPRE M-SPORT

Citroen va aborda astfel sezonul 2014 fără niciunul dintre piloţii titulari din acest an.

Mikko Hirvonen părăseşte astfel echipa franceză după ce a obţinut o singură victorie în doi ani şi este foarte probabil să revină la M-Sport, acolo unde ar putea face pereche cu Robert Kubica.

Între timp, Dani Sordo este creditat cu mari şanse să semneze un contract cu Hyundai, înţelegerea urmând să fie confirmată luni în cadrul unui eveniment de lansare pentru noul i20 WRC.

Via Citroen

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru