Iordania PS 5-7/21: Latvala isi consolideaza primul loc

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 01.04.2010
Jari Matti Latvala este lider in Raliul Iordaniei dupa prima zi de competitie, avand un avans de peste 30 de secunde in fata lui Sebastien Ogier si Sebastien Loeb.

Desi a incheiat primele patru probe speciale sub spectrul de a fi penalizat cu 10 secunde, Jari Matti Latvala a ramas in fruntea clasamentului pana la finalul zilei de joi, castigand intre timp si PS 5.

In schimb, rivalii pilotului finlandez au abordat o strategie diferita, incetinind in mod deliberat in ultimele probe speciale pentru a-si asigura o pozitie de drum cat mai favorabila in ziua de sambata.

In acest context, Latvala si-a asigurat un avans de peste 30 de secunde in fruntea clasamentului dupa PS 7 in fata lui Sebastien Ogier si Sebastien Loeb, ultimul profitand de strategiile defensive ale rivalilor pentru a recupera din timpul pierdut in cursul diminetii.

Petter Solberg a coborat pe locul 4, chiar in fata lui Mikko Hirvonen, in timp ce Dani Sordo ocupa doar locul 7 in ierarhia zilei. Kimi Raikkonen a incheiat cu bine prima zi de concurs si s-a pozitionat pe locul 10, la aproape patru minute in urma liderului.

Organizatorii au decis sa anuleze penalizarile de cate 10 secunde pe care ar fi trebuit sa le primeasca Latvala si Petter Solberg, considerand ca intarzierea de 1 minut a avut circumstante atenuante.

Iata clasamentul final zl primei zile de concurs din Raliul Iordaniei:

 Loc  Pilot  Masina  Timp / Dif
 1  Jari Matti Latvala  Ford Focus RS WRC
 1:11:31.5
 2  Sebastien Ogier  Citroen C4 WRC
 30.2
 3  Sebastien Loeb  Citroen C4 WRC  31.8
 4  Petter Solberg  Citroen C4 WRC  32.5
 5  Mikko Hirvonen  Ford Focus RS WRC  42.2
 6  Dani Sordo  Citroen C4 WRC  45.5
 7  Henning Solberg  Ford Focus RS WRC  1:20.9
 8  Matthew Wilson  Ford Focus RS WRC  2:01.1
 9  Federico Villagra  Ford Focus RS WRC  2:48.2
 10  Kimi Raikkonen  Citroen C4 WRC  3:50.5

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru