Iordania PS 8-10/21: Loeb se apropie amenintator de Latvala

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 02.04.2010
Jari Matti Latvala a ramas lider in Raliul Iordaniei, insa Sebastien Loeb s-a apropiat la numai 4.7 secunde de finlandez si pare hotarat sa preia conducerea.

Primele trei probe speciale ale zilei de vineri din cadrul Raliul Iordaniei au fost dominate de Sebastien Loeb, care a triumfat in PS 8 si PS 10.

PS 9 a fost adjudecata de Petter Solberg, insa Loeb si-a demonstrat abilitatile in PS 10, cand a terminat la peste 20 de secunde in fata liderului Latvala. Cel de-a doilea pilot al echipei BP Ford continua sa fie lider in clasamentul general, insa avansul sau in fata lui Loeb s-a micsorat la numai 4.7 secunde. Sextuplul campion mondial a profitat din plin de pozitia de drum mai buna, dar si de abandonul lui Mikko Hirvonen din aceasta dimineata.

Sebastien Ogier, pilotul de referinta al celor de la Citroen Junior, a urcat pe pozitia a treia, retrogradandu-l pe Solberg pe locul 4, in timp ce Dani Sordo ocupa locul 5. Kimi Raikkonen si-a continuat participarea in raliu si a urcat pana la pe locul 8, obtinand cea mai buna performanta personala in WRC. Finlandezul este la aproape 6 minute in spatele liderului, pozitionandu-se in urma lui Matthew Wilson si Federico Villagra, in timp ce Henning Solberg a coborat pe locul 13 din cauza unei intepaturi la unul dintre pneuri.

Iata clasamentul complet in Raliul Iordaniei dupa PS 10:

 Loc  Pilot  Echipa  Timp / Dif
 1  Jari Matti Latvala  BP Ford  1:56:50.4
 2  Sebastien Loeb  Citroen Total  4.7
 3  Sebastien Ogier  Citroen Junior  14.1
 4  Petter Solberg  -  28.0
 5  Dani Sordo  Citroen Total  34.3
 6  Matthew Wilson  Stobart Ford  3:17.9
 7  Federico Villagra  Munchi's Ford  4:26.3
 8  Kimi Raikkonen  Citroen Junior  5:46.7
 9  Xevi Pons  -  7:12.2
 10  Bernardo Sousa  -  7:20.3

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru