Loeb: "Raliul Germaniei, una dintre cele mai dificile etape din WRC"

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 13.08.2010
Sebastien Loeb consideră că Raliul Germaniei este unul foarte dificil, în special din cauza configuraţiei probei speciale de la Panzerplatte.

Sebastien Loeb este considerat unul dintre cei mai buni piloţi din Campionatul Mondial de Raliuri pe probele desfăşurate pe asfalt, francezul fiind neînvins pe acest tip de suprafaţă încă de la debutul sau în competiţie în 2002.

Cu toate acestea, sextuplul campion mondial crede că Raliul Germaniei, care se va desfăşura pe asfalt la sfârşitul săptămânii viitoare, este una dintre cele mai dificile etape din acest sezon, în primul rând din cauza structurii probei speciale de la Panzerplatte, în lungime de 48 de kilometri.

"Arena Panzerplatte este ceva foarte special. Baumholder este foarte diferit de orice alt traseu pe asfalt pe care îl cunosc. Există secţiuni aspre, curate, late şi rapide cu pietriş, noroi şi praf. Nicăieri nu este mai greu pentru un pilot şi găsească echilibru. Oricine poate apăsa pedala de acceleraţie la maxim, dar dacă vrei să câştigi în Germania trebuie să ai succes în special pe această probă", a declarat pilotul echipei Citroen WRC pentru site-ul oficial al Raliului Germaniei.

Din acest punct de vedere, Loeb consideră că Raliul Germaniei se aseamănă cu Raliul Monte Carlo, care nu a mai găzduit etape în Campionatul Mondial de Raliuri în ultimii doi ani.

"Aceste două raliuri au ceva special pentru că nivelul de aderenţă se schimba constant. Nevoia de adaptare a vitezei şi găsirea punctelor de frânare optime reprezintă elementele cheie ale raliurilor", a mai precizat el.

Via | MaxRally

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru