Loeb vrea să câştige pentru a opta oară Raliul Germaniei

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 16.08.2010
Sebastien Loeb a câştigat toate ediţiile Raliului Germaniei în care a luat startul şi îşi propune să-şi îmbunătăţească recordul în acest weekend.

Germania a revenit în calendarul Campionatului Mondial de Raliuri în 2002, iar toate ediţiile de atunci şi până în prezent au fost câştigate de Sebastien Loeb.

Considerat unul dintre cei mai valoroşi piloţi de raliuri pe asfalt, sextuplul campion mondial şi-a propus ca obiectiv pentru ediţia din acest an să obţină cea de-a opta victorie în Germania, pentru a-şi consolida recordul deţinut pentru cele mai multe victorii consecutive în cadrul aceluiaşi eveniment.

"Întotdeauna m-am simţit bine în acest raliu şi lucrurile au mers bine pentru mine aici. Evident, obiectivul meu în Germania este să obţin a opta victorie. Dar alţi trei piloţi buni concurează cu Citroen C4 WRC, cea mai bună maşină a momentului. Asta înseamnă că va trebui să forţez pentru a rămâne în faţa lor", a declarat francezul, care nu a specificat numele celor trei adversari la care se referă, în condiţiile în care în total alţi patru piloţi concurează cu Citroen C4 WRC: Dani Sordo, (Citroen WRC), Sebastien Ogier, Kimi Raikkonen (ambii Citroen Junior) şi Petter Solberg (pilot privat).

Referindu-se la probele speciale pe care le va parcurge la sfârşitul acestei săptămâni, Loeb afirma că traseele diferite şi vremea vor juca un rol esenţial în stabilirea câştigătorului.

"Este o provocare interesantă, pentru că cele trei zile sunt diferite.

Probele speciale de la Mosel nu au nimic în comun cu cele din bază militară Baumholder. Aşa cum s-a întâmplat de multe ori, vremea poate avea un rol important în rezultatul evenimentului, aşa că se pare că va fi o cursă incitantă şi imprevizibilă", a mai precizat el.

Via | Citroen WRC

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru