Ogier a câştigat Shakedown-ul din Raliul Portugaliei

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 27.05.2010
Sebastien Ogier a stabilit cel mai bun timp în Shakedown-ul contând pentru Raliul Portugaliei. Francezul a fost urmat de Petter Solberg şi Sebastien Loeb.

Raliul Portugaliei a demarat joi cu Shakedown-ul programat pe un traseu cu lungimea de 5.03 km localizat la aproximativ 12 km de parcul de service din localitatea Faro.

La capătul celor 4 ore de concurs, Sebastien Ogier a stabilit cel mai bun timp, fiind cronometrat cu 3.05.0. Pilotul echipei Citroen Junior este mulţumit de performanţa obţinută, însă admite ca rezultatul nu are nicio relevanţă pentru Raliul Portugaliei.

"Ştiu că Shakedown-ul nu este important pentru raliu, dar este util pentru încredere să fii cel mai rapid, iar acum sunt foarte încrezător. Ca de obicei, maşina este foarte bună şi, chiar dacă am încercat mai multe setări, în cele din urmă am optat pentru cele de bază", a declarat francezul.

Ogier a fost urmat în clasament de Petter Solberg, Sebastien Loeb şi Dani Sordo, toţi trei concurând cu maşini Citroen C4 WRC. Deşi a terminat doar pe locul 3, Loeb susţine că traseul din acest Shakedown este unul foarte dificil.

"Este o probă provocatoare, poate cea mai dificilă din întregul raliu.

Suprafaţa este abrazivă, la fel ca probele speciale propriu-zise, dar drumul este foarte rapid. Am încercat câteva ajustări la suspensii şi totul a fost bine", a declarat francezul.

Următoarele poziţii ale clasamentului au fost ocupate de cei doi piloţi ai echipei BP Ford, Mikko Hirvonen şi Jări Matti Latvala, în timp ce Kimi Raikkonen a încheiat proba pe locul 8, la 5 secunde în urma liderului.

Iată clasamentul complet al piloţilor ce concurează la clasa WRC:

 Loc  Pilot  Echipa  Timp
 1  Sebastien Ogier
 Citroen Junior
 3.05.0
 2  Petter Solberg
 -  3.06.3
 3  Sebastien Loeb
 Citroen Total
 3.07.3
 4  Dani Sordo
 Citroen Total  3.07.9
 5  Mikko Hirvonen
 BP Ford
 3.08.0
 6  Jari Matti Latvala
 BP Ford  3.08.4
 7  Henning Solberg
 Stobart Ford
 3.09.2
 8  Kimi Raikkonen
 Citroen Junior  3.10.0
 9  Federico Villagra
 Munchi's  3.11.1
 10  Matthew Wilson
 Stobart Ford  3.12.1
 11  Al Qassimi
 Stobart Ford
 3.12.2
 12  Ken Block
 Monster
 3.15.7

 

Prima probă specială din Raliul Portugaliei are loc în această seară pe Stadionul Algarve începând cu ora 21:25, urmată de alte şase probe speciale pe parcursul zilei de vineri.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru